Haberler

Yozgat Bilal Şahin Mahallesinde Bulunan Kuleler Yıkıldı

Yozgat’ta Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından Bilal Şahin Mahallesi girişine yaptırılan kuleler belediye tarafından yıkıldı.

Yozgat'ta Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından Bilal Şahin Mahallesi girişine yaptırılan kuleler belediye tarafından yıkıldı.

Yozgat Eski Karayolları karşısında 3 yıl önce Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan kuleler yol genişletme çalışması kapsamında belediye tarafından yıkıldı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, kulelerin yıkılma sebebinin Kentpark yönüne gidişte sol kısımda bulunan kule yol genişletme çalışması sebebiyle yıkıldığını belirterek, "Sağ kısımdaki kulede ise daha önce kuleleri bağlayan kemerlerin yıkılmasından dolayı kulede çökme ve kayma meydana gelmişti. Kulenin alt kısımlarında oturan vatandaşların şikayetleri üzerine belediye teknik ekiplerimiz inceleme yaptı ve kulenin kayması sebebiyle encümen tarafından yıkım kararı alındı. Ayrıca o bölgedeki inşaatlardan dolayı ağır tonajlı araçların geçmesi kulenin çökmesini ve kaymasını tetikliyordu. Kulelerin olduğu kısımda bir okulumuz bulunuyor ve 500'ün üzerinde öğrenci bulunuyor. Kulenin çökmesi halinde büyük tehlike oluşturacaktı. Kulenin çökmesi halinde oluşabilecek can ve mal kaybında kimse hesap veremez. Bu sebeple risk altına girmeden ve okullar açılmadan kuleler kaldırıldı. Şahsım ve belediye olarak Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin ile hiçbir sorunumuz bulunmamaktadır. Bu kulelerin yıkılmasının tek sebebi yol genişletme çalışması, sağdaki kulenin ise kayması ve evler için tehlike oluşturmasıdır" dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da yol lise caddesinden Kentpark'a kadar olan kısımda yol genişletme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Toprak Mahsulleri Ofisi, Eski Karayolları önü ve şimdi de Valilik Konutu önünde genişletme çalışmaları sürüyor. Valilik konutu önündeki bahçe duvarı yıkılıp, geriye çekilecek" dedi.

Eski SGK binasının da yıkılıp geri çekilerek yolun ve kaldırımın genişletileceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Eski SGK binasının yıkım kararı var ve yıkılacak. Ancak binada oturan kiracı binayı boşaltmadığı için bina yıkılamıyor. Binanın yıkılmaması Yozgat iki sene kaybettirdi. Binayı alan yatırımcı ise kiracı çıkmadığı için binada çalışma yapamıyor ve burada çalışması gereken en az 30-40 kişi istihdamdan mahrum bırakılmış oluyor. Bu bina sahibine teslim edilse modern bir bina yapılacak ilçelerden insanlar buraya gelecek. Biz biran önce binanın boşaltılmasını bekliyoruz. Aksi takdirde yol genişletme çalışması buraya takılmış olacak" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Arslan Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title