Haberler

Yörük Türkmen Şöleninde Otobüsler Ücretsiz

Güncelleme:

Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Demirdüzen, 11.Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'ne 50 bin katılım beklediklerini söyledi.

Merkez Park'ta kurdukları Yörük çadırında kahvaltılı basın toplantısında konuşan Demirdüzen, Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve hıdrellezi 5 Mayıs Pazar günü, Mustafalar Köyü Yörük Ormanı'nda kutlamayı plkanladıklarını açıkladı. Eskiden düğünlere, dost ve akrabaları gömlek, elbiselik, havlu ve kumaş gibi manevi değeri büyük şeyleri okuntu adı altında dağıtarak davet ettiklerini anlatan Demirdüzen, şöyle dedi:

"Amacı kültürümüzü derleyip toparlayarak, gelecek nesillere aktarmak olan federasyonumuz da, hepimizin bayramı ve düğünü olan şölene davet ediyor. Yaylaların şahinleri, kentlerin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenler tarafından düzenlenen, Söğüt'ten Sarıçam'a Gönül Köprüsü olan Uluslararası 11'inci Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'ne okuntulusunuz."

Şölen alanına katılımın, otobüslerle ücretsiz olduğunu belirten Demirdüzen, "Bu yılki Yörük Türkmen ve hıdrellez şölenimize 50 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Hazırlıklarımız buna göre yapıldı. Şölen alanına Oğuz boylarını temsilen, 24 çadır kurularak, her çadırda bir Oğuz boyunun amblemi asılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title