Haberler

Yorgancılar'dan Sanayicilere 'Yılmayın' Çağrısı

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Bir Konu Bir Konuk’ toplantısına katılan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ender Yorgancılar, her türlü zorluğa göğüs geren sanayicilere ‘yılmayın’ çağrısı yaptı.

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Bir Konu Bir Konuk' toplantısına katılan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ender Yorgancılar, her türlü zorluğa göğüs geren sanayicilere 'yılmayın' çağrısı yaptı. Sanayicilikte 40 yılını kutladığını ve bugüne kadar 8-10 krizle karşı karşıya kaldığını ifade eden Yorgancılar, başka ülkelerdeki iş adamlarının bu yüzden işlerinden soğuyabileceğini ancak Türk sanayicilerinin Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu bu ülkeye karşı birinci dereceden sorumlu olduğu için yılmadığını söyledi.

Kemalpaşa Ramada Oteli'nde düzenlenen toplantıya Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Bornova İlçe Jandarma Komutanı Teoman Özsırkıntı, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Muhsin Dönmez, Bağyurdu OSB Başkanı Aydın Telseren ile KESİAD üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'a bölge ve ülke ekonomisi için verdiği mücadeleden dolayı teşekkür etti. EBSO sayesinde bugün Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ) tüzel kişiliğine kavuşarak çalışmalarını sürdürebildiğini vurgulayan Öztaş, Yorgancılar'ı adaletli yönetimi ve azmi içinde kutladığını ifade etti. Bölgede işletmeleri olan Yorgancılar'ınKESİAD'a üye olmasının kendilerini onurlandıracağını ifade eden Öztaş, Yorgancılar'ın Türkiye ekonomisi ile ilgili bilgi ve tecrübelerinden de yararlanmak istediklerini de belirtti.

TEŞVİK RAPORU HAZIRLANIYOR

Sanayicilere Dünya ve Türkiye ekonomisi ile ilgili sunum yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ender Yorgancılar ise ekonomideki riskleri, Türkiye'nin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı. İzmir'in teşvikte uğradığı haksızlığı göz ardı edemeyeceklerini dile getiren Yorgancılar, "Türkiye'nin her noktasını kalkındıracak bir teşvik sistemine geçilmesi şart. Bu sayede iç göç önlenecek, herkes yaşadığı yerde üretime katılacaktır. Avrupa ülkelerinde bu böyledir. Almanya'nın her noktasında sanayi gelişmiştir, insanlar şehirlerin 1-2 saat uzağındaki yerlerinde işlerini yaparlar, şehre sadece gezmeye gelirler. Bizim de bunu başarmamız gerekiyor. Ben bu konuda Ekonomi Bakanı'na bir rapor hazırlıyorum. Umarım yeni teşvik sistemi böyle uygulanır" dedi.

Türkiye'nin yılda en az yüzde 6 büyümesi gerektiğini, yüzde 3'lük büyüme rakamları ile 2023'te işsizlik oranının yüzde 20'lere ulaşacağının öngörüldüğünü dile getiren Yorgancılar, şöyle konuştu: "Benim iş hayatında bu yıl 40. yılım. Bugüne kadar 8-10 kriz yaşamışımdır. Son dönemde de piyasalarda sıkıntılar var. Kısa süre öncesine kadar çok büyük ihracatlar gerçekleştirdiğimiz Suriye ve Irak'ta iç savaş yaşanıyor. Ukrayna'da sıkıntılar var. Başka ülkenin sanayicileri iş adamları bu durumda işlerinden soğurlardı ama bizim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu ülkeye karşı birinci derecede sorumluluğum var. O yüzden yılmadan yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Sanayicilerin sorularınıda yanıtlayan Yorgancılar, daha sonra üyelik formunu imzalayıp, üyelik aidatını peşin ödedikten sonra KESİAD'a üye oldu. Yorgancılar'a toplantıya katılmaları nedeniyle KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş teşekkür plaketi takdim etti.

"KADINLARI GÖREMİYORUM"

Sunumunda iş hayatında kadının yerine de değinen Yorgancılar, eğitim alan kadınların iş hayatında ne yazık ki erkekler kadar yer alamadıklarını söyledi. Burada oturanların yüzde 50'sinin kadın olması gerektiğini açıklayan Yorgancılar, 'Eğitim alan, meslek sahibi olan kadınlar nereye gidiyor. Kadın ve erkeğin birlikte çalışmadığı ekonomilerin büyümesi mümkün değil" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kemalpaşa Türkiye Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title