Haberler

Yöresel Ürünlerde Kadın Eli Projesi

Ardahan Belediyesinin SODES kapsamında alınan destekle açılacak olan yöresel ürünlerde Kadın Eli Projesi kapsamında, Ardahan Belediyesi yalnızçam salonunda yapılan kura çekimi Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Belediye Meclis üyeleri Kamile Göktaş ve İbrahim Bozkurt’un katılımlarıyla yapıldı.

Ardahan Belediyesinin SODES kapsamında alınan destekle açılacak olan yöresel ürünlerde Kadın Eli Projesi kapsamında, Ardahan Belediyesi yalnızçam salonunda yapılan kura çekimi Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Belediye Meclis üyeleri Kamile Göktaş ve İbrahim Bozkurt'un katılımlarıyla yapıldı.

Ardahan Belediyesinin SODES kapsamında alınan destekle açılacak olan yöresel ürünlerde Kadın Eli Projesi kapsamında, halı dokumacılığı ve makinede geleneksel Türk işlemeleri kursları için 52 kişi müracaat etti. Alınacak kursiyer sayısı 36'ya ulaşamayınca, Belediye Başkanı Faruk Köksoy; tarafından katılımcıların tamamı kurs öğrencisi olarak alındı.

Projeyle Ardahan Belediyesi bünyesinde 2010 yılında kurulan ve bütün altyapısı Belediye tarafından tamamlanan "Kadın Eğitim Merkezi" nin devam eden faaliyetlerini güçlendirmek ve faaliyetlere yeni kalemler ekleyerek merkezin devam etmesini sağlamak amacıyla söz konusu projenin hazırlandığını anlatan Başkan Köksoy, "2012.2013.2014 yıllarında SODES kapsamında alınan destekle ve Belediyemizin kendi eş finansman desteğiyle faaliyetlerini devam ettiren merkezimiz Ardahanlı kadınlarımız için umut merkezi olmuştur. Ardahan İlinde yaşayan eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların merkezimizde yaptıkları yöresel motiflerle halı dokumacılığı ve yöresel simgeleri barındıran el örmesi işlemelere ek olarak, yöresel motifleri yansıtan ve Tiftik kullanılarak yapılan; yün çorap, yöresel motifli danteller, yöresel motifli patik, eldiven, bere, yine yöresel simgeleri barındıran ve yörenin gelir kaynaklarından biri olan kaz tüyünden yastık, yorgan yapımı, koyun ve keçi tüyünden yöresel keçe ve kilim dokumacılığı gibi mesleki eğitim kurslarına yönlendirilerek hem ilimizde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin yaşatılması sağlanacak hem de kadınlarımıza mesleki eğitim becerileri kazandırılarak istihdam edilebilirliklerine katkı sağlanacaktır. Bunun yanı sıra Belediyemizin çok amaçlı kültür merkezinde kadınlara yönelik konferanslar, seminerler, sinema ve tiyatro günleri, kadın hakları konulu paneller gibi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek olup, kadınlarımızın öğrenirken bilinçlendirilmesi, sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması sağlanacaktır. Böylece sosyo ekonomik gelir düzeyi düşük kadınlarımızın kendi yaşamlarından başlayarak ailenin ve toplumun yaşamlarını etkilemeleri sağlanacak ve yerel düzeydeki işletmelerinde ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır." Dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ardahan Belediyesi İbrahim Bozkurt Faruk Köksoy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title