Haberler

Yönetmen Ahmet Uluçay Kabri Başında Anıldı

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" adlı filmin yönetmeni Tavşanlılı merhum Yönetmen Ahmet Uluçay, ölümünün 5.yıldönümünde Tepecik Beldesi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Anma törenine özellikle Türkiye'nin farklı yerlerinden katılan ve...

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" adlı filmin yönetmeni Tavşanlılı merhum Yönetmen Ahmet Uluçay, ölümünün 5. yıldönümünde Tepecik Beldesi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine özellikle Türkiye'nin farklı yerlerinden katılan ve Tavşanlı Belediyesi tarafından Göbel Termal Tesisleri'nde misafir edilen genç sinemacılar ilgi gösterdi. Katılımcılar mezarı başındaki duadan sonra merhum Uluçay'ın ailesini evinde ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin bu yıl Uluçay'a adanmasının, Tavşanlı için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kendileri için ULUÇAY'ın bir sanat kahramanı olduğunu belirten Kavuncu, "Bütün imkansızlıklara rağmen gönlünü sinemaya adamış ve bir şeyler üretmiştir. Ürettikleri eserlerle önemli ödüller almış hem ülke adına katkıda bulunmuş hem de Kütahya ve Tavşanlı'nın ismini duyurmuştur" dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da Uluçay'ın Türk sinemasında tarzıyla ve başarısıyla bir çığır açtığını dile getirerek, rahmetle andığını ifade etti.

Genç sinemacılar adına konuşan Zafer Topaloğlu ise Uluçay'ın sinemasının kendine özgü tavrı ve estetiği olduğunu vurguladı.

Uluçay'ın sinemasının güçlü yönünün sadece gösterdiklerinden kaynaklanmadığını kaydeden Topaloğlu, hayatta yaşadıklarıyla da farklı bir kimlik olduğunu anlattı. Merhum Uluçay'ın oğlu İdris Uluçay'da TESİYAP'ın bu yıl düzenledikleri film festivalinin babasına adanmasının kendisi ve annesini mutlu ettiğini kaydetti.

Heyet, daha sonra ilçeyi gezip Uuluçay'a ait "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" adlı filmi izledi.

Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabey, "Değerli yönetmenimiz hayatta olduğu günlerde olduğu gibi ölümünün ardından da pek çok kesimden insanı bir araya getiriyor, doğup büyüdüğü toprakları sağlığında yaptığı gibi ölümünden sonra da tanıtmaya devam ediyor. Zorluklar içerisinde sürdürdüğü sanat hayatında azmi ve dik duruşu ile dikkat çekmişti. Herkesten farklı bir çizgide gördüğü dünyaya böyle güzel bir isim ve hayat bırakmış olmak herkese nasip olmuyor. Bizler de değerli hemşerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Uluçay Tavşanlı Türkiye Tepecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title