Haberler

    Yöneticiler İçin Temel Finansal Tablolar Analizi ve Muhasebe

    İşletmelerin kuracakları muhasebe sistemi, işletmenin mevcudiyetinin ve sürdürülebilirliğinin sağlıklı bir şekilde devamını belirleyen en önemli faktörlerden biridir.

    İşletmelerin kuracakları muhasebe sistemi, işletmenin mevcudiyetinin ve sürdürülebilirliğinin sağlıklı bir şekilde devamını belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Bütün süreçler mükemmel işlese bile muhasebe sisteminde yaşanan sorunlar ciddi mali kayıplar doğurabilmektedir. Ülkemizde iflas eden firmaların yarısından çoğunun Muhasebe ve Finans yönetimi sorunları nedeniyle zor duruma düşerek kapatmak zorunda kaldıkları bilinmektedir. Günümüzde şirketlerin yöneticileri, muhasebe ve finans birimlerinde çalışan kadroları, iş yoğunluğu nedeniyle, bilgi güncelleme ve eğitim gerekliliğini son plana atmakta ve yapılan işlemlerin amacı ve gerekliliğini yorumlayamama ve hatalı karar alma gibi problemlerle karşılaşmaktadır. Bu eğitim bu problemleri ortadan kaldırmayı ve sağlıklı karar alan idari kadroların ülke ekonomisine kazandırılmasını hedeflemektedir. Muhasebe ve Finans uygulamalarının şirketlerin vergi maliyetine direkt etkisini ayrıca kayıtların bilgi için kullanılarak şirketin geleceğine karar verecek kadar önemli olması hususunu dikkate aldığımızda her idari personelin bu bilgilere haiz olması gerektiği tartışılmazdır.

    Temel Ekonomik Kavramlar

    Türkiye'de Ekonomik ve Demografik Göstergeler

    Tarihsel Gelişim, Finansal Yenilikler

    Muhasebenin Tanımı, İlkeleri ve Temel Kavramlar

    Tek Düzen Hesap Planı, Aktif ve Pasif Hesaplar

    Belge ve Kayıt Düzeni

    Yasal Defterler

    Mali Tablolar (Gelir Tablosu, Bilanço) Mizan

    Bütçeleme ve Bütçe Kontrol Teknikleri

    Vergi için / Bilgi için Muhasebe

    Muhasebe İş Akışı, Ana Muhasebe, Ön Muhasebe Kavramları

    İç Denetim

    İç Girişimcilik

    Mali Tablolar Finansal Analiz Türleri

    Maliyet ve Kar Zarar Hesaplama

    Finansal Yapının İşlevleri, Temelleri, İşleyişi ve Finansal Sistem

    Mali Tablolar Aracılığı ile Şirketi Anlamak ve Geleceği Yorumlamak

    Finansal Kaynakların Bulunması ve Para Yönetimi

    Yönetici / Firma Sahibi Sorumlulukları?

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title