Haberler

Yoksul Ailelere Koyun Dağıtıldı

Mersin'in Gülnar ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 240 koyun ve koç, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Mersin'in Gülnar ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 240 koyun ve koç, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İlçe Kaymakamı Yusuf Turan, Kuskan beldesindeki dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Vakfı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 15 aileye 15'er koyun ile birer koç dağıtıldığını söyledi.

Koyun ve koçların 2 yıl ödemesiz, daha sonra ise 4 yıl içerisinde faizsiz geri ödenmek üzere dağıtıldığını ifade eden Turan, böylelikle ilçedeki yoksullukla mücadele noktasında önemli bir adım atılacağını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tolga Çetinaslan ise, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden getirilen İvesi ırkı koyunların bir yıl sigortalı olduğunu ve aşılarının yapıldığını vurguladı.

Koyunların halkın refah düzeyine önemli bir katkı sağlayacağını anlatan Çetinaslan, dağıtılan koyun ve koçların sağlık açısından herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Turan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Çetinaslan beraberindeki, Kuskan Belediye Başkanı Ekrem Bayır, Gülnar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hatice Çevek ile ailelere koyun ve koçları dağıttı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Turan Kuskan Gülnar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title