Haberler

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hatipoğlu Kocacık'ı Ziyaret Etti

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatipoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, ilahiyat fakültelerinin yeni müfredatı için bölge dekanlar toplantısı yaptıklarını belirtti.

İlk toplantıyı Sivas'ta yapmayı planladıklarını aktaran Hatipoğlu, "Bu bölgede bulunan yaklaşık 30 dekan ve Arap Dili ve Belagatı Bölümü öğretim üyeleriyle toplantıyı yapacağız. Daha sonra 5 ayrı bölgede yaklaşık 80 civarında dekan ve bir o kadar da Arapça hocasıyla beraber toplantılarımızı yapıp, tamamlayacağız" ifadesini kullandı.

Müfredat programındaki değişiklikler ve içeriği hakkında bilgi veren Hatipoğlu, dekanlarla fikir alışverişinde bulunacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu programın esas hedefi, bütün Türkiye'deki kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi vatandaşımızın, halkımızın, Anadolu insanının kucaklaşmasını ve kaynaşmasını sağlamak. Bu kucaklaşma ve kaynaşma neticesinde ilahiyat camiasının, öğretim üyelerinin halkın hizmetinde olduğunu, halkla kaynaşmanın çok önemli bir aktör olduğunu onlara hatırlatmak ve bu konuda ciddi katkılarını sağlamak. Müfradatın özü buna dayalı."

Kocacık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilk toplantının CÜ'de yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Müfredatın değişmesiyle öğrencilerin daha kaliteli eğitim alacağını vurgulayan Kocacık, "Bundan sonra da diğer toplantılarda da daha gelişerek mutlaka devam edecek. Ben kendilerine ve sayın İlahiyat Fakültesi Dekanımıza, emeği geçenlere, bu toplantıya katılan tüm katılımcılara tekrar teşekkür ederim. Eğitim hayatımızda yaptıkları bu güzel katkıya da bu vesileyle tekrar kendilerine hizmetlerine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocacık, Hatipoğlu'na çeşitli hediyeler verdi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İbrahim Hatipoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title