Haberler

YÖK Üyesi Prof. Dr. Bulut Açıklaması

YÖK Üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Bulut, "Tarihte kurulmuş büyük devletlerin arasında Osmanlı kadar iftiraya uğramış başka bir devlet yoktur" dedi.

YÖK Üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Tarihte kurulmuş büyük devletlerin arasında Osmanlı kadar iftiraya uğramış başka bir devlet yoktur" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Bulut, Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen,

"Cuma Meclisi" etkinlikleri kapsamında "Osmanlı-Avrupa İktisadi İlişkileri" konulu bir konuşma yaptı.

Bulut, daha önce kurulmuş Türk devletlerinin Asya kökenli olduğunu, Osmanlı'nın ise bilinenin aksine Avrupa devleti olduğunu belirterek "Osmanlı, Balkanlar da kuruldu. Avrupa ile Osmanlı'nın ilişkilerini konuşmak çok anlamlı ve önemli" dedi.

Osmanlı'nın sanayi döneminde kurulduğunu ve modern bir devlet olduğunu vurgulayan Bulut, "Tarihte kurulmuş büyük devletlerin arasında Osmanlı kadar iftiraya uğramış başka bir devlet yoktur. İmparatorluklar bir bir parçalanırken Osmanlı, imparatorluk olarak devam etti. Bu bakış açısıyla tarih bize öğretilmedi. Osmanlı 'bir şeyi beceremeyen devlet' olarak anlatıldı" diye konuştu.

Muhabir: Tarık Üzgün

Yayıncı: Murat Taydaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Bulut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title