Haberler

Yine Yeniden Yenimahalle

Bayanlar Hentbol Süper Ligi müthiş bir sezonun ardından perdelerini kapattı.

Bayanlar Hentbol Süper Ligi müthiş bir sezonun ardından perdelerini kapattı. Geçen yılın 3 kupalı şampiyonu Yenimahalle Belediyespor heyecan dolu play-off serisinde Muratpaşa'yı, 3-0'la geçerek şampiyonluk tacını taktı. Son 3 sezonda 3. finalini oynayan Başkent temsilcisi kupayı üst üste 2. kez müzesine götürerek unutulmaz bir başarı öyküsüne imza attı.

ŞAMPİYONA YAKIŞIR 60 DAKİKA

Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı, Murat Çelik ve Cengiz Ömer ikilisi yönetti. Şampiyonluk mücadelesine, Anna, Lenche, Yeliz, Esra, Duygu, Marina, Kati yedilisiyle çıkan Yenimahalle, sürpriz yapmadı ve 36-29'luk skorla kupaya uzandı. Maça iyi başlayan taraf MuratpaşaBelediyespor olurken ilk 10 dakikayı üstün götürmeyi bildi. (8-5). Tecrübeli oyuncuları sayesinden çabuk toparlanan ve oyuna ağırlığını koyan Başkent temsilcisi 21'inci dakikada beraberliği yakaladı. (12-12) Yeliz Özel ve Olga Lauik'in elinden kritik goller bulan mavi beyazlılar nefesleri kesen ilk yarıyı 19-18 önde kapattı. İkinci yarının başlamasıyla beraber şampiyonlara yakışır bir performans ortaya koyan Yenimahalle Belediyespor, Muratpaşa'ya kendi evinde cehennemi yaşattı. Başkent temsilcisi savunmada agresifliğini arttırırken hücum ve defans arasındaki dengeyi çok iyi sağladı. Yeliz Özel, Kati ve Marina ile kritik goller bulan Yenimahalle Belediyespor dakikalar 40'ı gösterdiğinde farkı 6 sayıya kadar çıkardı. (26-20) Mücadelenin son 20 dakikasına taraftarının şampiyonluk tezahüratlarıyla giren Melekler,bu dakikadan sonra kondisyon farkını da öne çıkararak farkın kapanmasına engel oldu ve mücadeleden 36-29'la galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Başkent temsilcisi play-off final serisinden rakibine galibiyet şansı tanımadan Ankara'ya şampiyonluk kupasını 2. kez getirmeyi başardı ve hentbolda bir ekol olduğunu kanıtladı.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ TAM KADRO TRİBÜNDE

Şampiyonluk mücadelesine çıkan Yenimahalle Belediyespor'u Yenimahalle Belediyesi başkanı Fethi Yaşar ve bürokratları yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı, Yaşar'ın yanı sıra başkan yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Kulüp Başkanı Mesut Bolatcantribünden takip etti.

KUPA YAŞAR'DAN

Maçın ardından düzenlenen törende Yenimahalle Belediyespor'a kupasını ve madalyalarını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu takdim etti. Kupayı üst üste 2. kez müzesine götüren Yenimahalleli hentbolcular kupa törenine "Yine Yeniden Yenimahalle" yazılı tişörtlerle çıktı. Şampiyonluk sevincini tribündeki taraftarıyla paylaşan mavi-beyazlılar sahada Ankara havaları eşliğinde dans ederek şampiyonluğun tadını çıkardı.

KUPA SELFİESİ NURCEREN'DEN

Karşılaşma sonrası şampiyonluğun tadını çıkaran Yenimahalleli hentbolcular şampiyonluk selfiesi çekmeyi ihmal etmedi. Karşılaşmanın başarılı ismi Nurcerenunutulmaz anı ölümsüzleştirerek son yıllarda popüler olan selfieyi çekti.

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

Kupa törenin ardından karşılaşmayı değerlendiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum. Kupayı tekrar Ankara'ya getirdiğimiz için çok mutluyum aynı zamanda gururluyum. Yenimahalle'ye şampiyonluk yakışır. Başarılarımızın devamını temenni ediyorum" dedi.

EN DEĞERLİ ŞAMPİYONLUK

Kazanılan şampiyonluğun en değerli şampiyonluk olduğunu dile getiren başarılı teknik adam Serdar Eler, "2 sezonda 5'inci kupamızı kazandık. En değerli şampiyonluğumuz bu sezonki Süper Lig şampiyonluğudur. Şampiyonluk için mücadele eden 5 tane güçlü ekibin arasından sıyrılarak kalitemizi gösterdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

MuratpaşaBelediyespor: 29 - Yenimahalle Belediyespor: 36

Salon: Süleyman Evcilmen

Hakemler: Murat Çelik, Cengiz Ömer

MuratpaşaBelediyespor: Sevilay İmamoğlu Öcal (Fatma Ay-Hatice Gören), Snopova 3, Diğdem Hoşgör 9, Bogosavljevic, Aslı İskit 9, Kotsina, Gülsüm Güleçyüz, Baranik 6, Esin Sağdıç, Ayşe Binmiş, Fetane Uzunlar, Kübra Katar 2

Yenimahalle Belediyespor: Wysokinska (Rombescu), Lauik 4, Tankaskaya 6, Özge Yakar, Esra Gündar 5, Yeliz Özel 9, Gace, Chumak 5, Elif Sıla Aydın, Havic, Nurceren Akgün 3, Duygu Aydoğan Soysal 1, Merve Toker, Ilkova 3

Devre: 18-19

İki dakika cezası alanlar: Baranik (MuratpaşaBelediyespor), Lauik, Duygu Aydoğan Soysal, Ilkova, Esra Gündar, Yeliz Özel (Yenimahalle Belediyespor) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Evcilmen Fethi Yaşar Yeliz Özel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title