Haberler

Seyfettin Yılmaz: Kadınlarımız Bize Güç Veriyor

Güncelleme:

MHP'li kadınlarla bir araya gelen MHP Adana Milletvekili ve 3. sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Kadınlar Pazarında ürüten kadınlara kırmızı güller hediye edip, destek istedi.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde MHP'li kadınlarla bir araya gelen MHP Adana Milletvekili ve 3'üncü sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, el emeği, göz nuru ürünlerin satışa sunulduğu Kadınlar Pazarı'nda ürüten kadınlara kırmızı güller hediye edip, partisine destek istedi. Seyfettin Yılmaz, "Kadınlarımız bize güç veriyor. Onların desteğiyle inşallah 7 Haziran'da tek başına iktidar olacağız" dedi.

Seyfettin Yılmaz, merkez Çukurova ilçesinde Mahfesığmaz ve Toros mahallelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak seçim kampanyasını sürdürdü. MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, MHP Milletvekili Adayları Demet Çardak ve Neslihan Uzun ile MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Direk ve Üç Hilal'e gönül veren Asenalarla birlikte işyerlerini gezdi. Esnaf ve vatandaşlarla tokalaşıp, destek isteyen Seyfettin Yılmaz, Ürüten Kadınlar Pazarı'na de girip, el emeği, göz nuru ürünleri satışa sunan kadınlara kırmızı güller hediye etti.

'ASENALARIN DESTEĞİYLE ALAYINA TALİBİZ'

MHP Kadın Kolları'nın çalışmalarını takdir eden Seyfettin Yılmaz, "7 Haziran seçimlerinde Allah'ın izniyle, kadınlarımızın desteğiyle sandıktan iktidar olarak çıkacağız. Adana'yı parlamentoda 14 milletvekili temsil ediyor. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin tabiriyle 'alayına talibiz'. Siz kadınlarımızın desteği bize her zaman güç veriyor. Asenalar'ın Çukurova'yı, Adana'yı sallamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

MHP İLE TOPLUMSAL ONARIM HUZURLU GELECEK

Ev ekonomilerine katkıda bulunmak için hazırladıkları ürünleri satan kadınlara kırmızı güller sunarken, MHP'ye destek isteyen Yılmaz, 'Toplumsal Onarım Huzurlu Gelecek' sloganıyla hazırladıkları seçim beyannamesinde girişimci kadınlara yönelik öne çıkan vaatleri anlattı.

MHP iktidarında kadın istihdamını yaygınlaştıracak düzenlemeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Girişimci kadınlara yüzde 50'si hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz.Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir aile avukatlığı sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz."

ÖĞRENCİYE 10 BİN, EVLENECEKLERE 10 BİN LİRA KREDİ

"Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vermekle birlikte, işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceğiz. Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getireceğiz. Annelerimiz, bacılarımız, kızlarını, oğullarını nasıl okutacağım, nasıl evlendireceğim diye kara kara düşünmeyecek. Vatandaşımızın aldığı sosyal yardım ve destekleri de aynen devam ettireceğiz."

'HİLALKART'LA İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK'

"Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı Hilalkart imkanı sunacağız. Bu kartla vatandaşlarımız yer ay düzenli olarak diledikleri gibi alışverişlerini yapacak. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Çocuk parası adı altında yapılan Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı'nı en az 50 lira olacak şekilde artıracağız. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut, konut sağlanamadığı durumda ise 250 lira kira yardımı yapacağız. Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulayacağız" - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfettin Yılmaz Demet Çardak Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title