Haberler

Yıldırım İstanbul-İzmir Otoyolu Asrın Projesidir

İZMİR- Ulaştırma Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul Arasını 3,5 Saate İndirecek Otoyolunun İlk Şantiyesinde Gazetecilerle Bir Araya Geldi.

izmir- ulaştırma eski bakanı, izmir milletvekili adayı binali yıldırım, izmir-istanbul arasını 3,5 saate indirecek otoyolunun ilk şantiyesinde gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul ve İzmir'den eş zamanlı başlayacak çalışmanın 5,5-6 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Yıldırım, "İzmir'den de İstanbul'dan da çalışmaları başlattık.

Bu proje asrın projesi. İzmir, Türkiye'nin ikinci kenti olacaksa bu proje de kısa sürede bitirilerek hizmete kazandırılacak." diye konuştu.

Belkahve mevkiinde kurulan şantiyede bilgi veren Binali Yıldırım, dünyanın en uzun ikinci köprüsünün İzmit Körfezi'nde gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

"Bu Türkiye için bir ilk. Zor ve büyük bir proje" diyen Yıldırım, Türk müteahhitlerinin böylesine zor projeleri gerçekleştirecek kapasiteye geldiğini söyledi. Makinelerin geldiğini ve şantiye kurulduğunu, bazı kamulaştırmaların tamamlanmasıyla otoyolun tamamlanması için öngörülen sürenin 5, 5 ile 6 yıl olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu tip projelerde öngöremediğimiz, elde olmayan nedenler olabilir. Onların olmadığını düşünürsek, bu süre içinde tamamlarız" dedi.

Yıldırım, kamulaştırma konusunda vatandaşlardan destek istedi. Vatandaşlarla anlaşmalarına rağmen karşılarına bir hukuk bürosunun çıktığını hatırlatan Yıldırım, avukatların işi mahkemeye götürdüğünü ve kendilerine zaman kaybettirdiğine dikkat çekti. Yıldırım, şöyle konuştu: "Kim kaybediyor? Vatandaş, İzmir, İstanbul kaybediyor.

Vatandaşlara, özellikle bu bölgede mülkleri olan insanlara bize yardımcı olmalarını, uçuk taleplere de itibar etmemelerini rica ediyorum. Aksi halde proje gecikir, bu da ülkenin kaybıdır. İzmir'in kaybıdır. Şu an kamulaştırmayla ilgili bir dava açılmış değil. Bu benimki erken uyarı."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title