Haberler

Yıldırım'dan Arazi Sahiplerine Uyarı: Rantçılara İtibar Etmeyin

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti 2'nci Bölge 1'inci sıra İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul otoyolu için arazisi kamulaştırılacak olanları uyardı.

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti 2'nci Bölge 1'inci sıra İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul otoyolu için arazisi kamulaştırılacak olanları uyardı. Yıldırım, vatandaşların kamulaştırmadan rant elde etmek isteyenlere itibar etmemelerini istedi, bu yola başvuranların projelerin gecikmesine neden olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ile ilgili olarak İzmir'de kurulan Belkahve Şantiyesi'nde gazetelerin köşe yazarları ve temsilcilerine bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısı öncesinde muhabirlerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Belkahve'de bulunan şantiyenin benzerlerinin otoyol güzergahında bulunan bütün illerde bulunduğunu belirterek, İzmir'deki 'Otoyol İstanbul'dan başlayacak İzmir en son kalacak' endişesini ortadan kaldırmak için İzmir'den de faaliyete başladıklarını dile getirdi. İzmir-İstanbul Otoyolu'nu "Asrın projesi" olarak nitelendiren Binali Yıldırım, "Türkiye'nin, İzmir'in geleceği bu proje. İzmir eğer 2023, EXPO 2020 vizyonunda ikinci şehir olacaksa, 34'ten sonra 35 İzmir olacaksa, bu projenin bir an önce mutlaka bitirilmesi lazım. Bununla da yetinmeyip daha sonraki projelerde mutlaka zaman kaybetmeden bu işleri yapmamız gerekiyor" dedi. Projenin 5. 5 ile 6. 5 yıllık sürede bitirilmesinin öngörüldüğünü anlatan Yıldırım, beklenmeyen sorunların çıkmaması durumunda bu sürede tamamlanacağını söyledi.

Projeyle ilgili şantiyelerin kurulduğunu, arazi teslimi yapılır yapılmaz makinelerin güzergaha gireceğini belirten Binali Yıldırım, "Hazine arazisi olan yerlerde hemen çalışmaya başlamaları için arkadaşlara rica ettim. Bu arada da diğer kısımların kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olur, böylece zaman kaybetmeyiz. Bu doğrultuda çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

KAMULAŞTIRMAYA DİKKAT

Güzergah üzerinde kamulaştırılması gereken yerler olduğunu, ancak kamulaştırmanın Türkiye'deki projelerin en büyük sıkıntısı olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Yol, havaalanı, liman gibi tamamen sosyal amaçlı, para kazanmaya yönelik olmayan, halkın yaşam düzeyini arttırmaya yönelik projelerde bile maalesef bunu bir ranta çevirmek için gayret gösteren hukuki yapılar var. Vatandaşlarla anlaşıyorsunuz kamulaştıracağız diye, bir hukuk bürosu, bir avukat geliyor, 'Verme ben on katını alırım, yarısı senin, yarısı benim' diyor. İşi mahkemeye götürüyor, bir yıl, iki yıl, üç yıl iş aksıyor. Ondan kim kaybediyor, vatandaş, İzmir, İstanbul kaybediyor. Vatandaşlara özellikle bu bölgede mülkleri olan insanlara bize yardımcı olmalarını, uçuk taleplere de itibar etmemelerini istirham ediyorum. Aksi halde proje gecikir, bu da ülkenin kaybıdır, İzmir'in kaybıdır. Projenin getireceği dolaylı kazanç bugün elde edilecek 3-5 kuruşun çok üzerindedir. Şu an kamulaştırmayla ilgili bir dava açılmış değil. Bu benimki erken uyarı. "

Binali Yıldırım, projenin ÇED süreci ile ilgili bir sıkıntısı bulunmadığını, ancak Ulubat Gölü bölümünde çevrecilerin hassasiyeti yüzünden projenin kuzeye kaydırıldığını sözlerine ekledi.

Gazetecilerin isteği üzerine bir iş makinesine çıkarak poz veren Yıldırım, "İsterseniz çalıştırabilirim" diyerek espri yaptı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title