Haberler

Yıldırım'da Mahalle Sohbetlerine Yoğun İlgi

Kültür sanat etkinliklerinde önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, 'Mahalle Sohbetleri' programında İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nu ilçe sakinleri ile buluşturdu.

Yıldırım'ın farklı mahallelerinde düzenlenen 'Mahalle Sohbetleri' programının Mart ayındaki buluşması, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çok sayıda ilçe sakininin katılımı ile Değirmenlikızık Mahallesi'ndeki Destan Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve ilçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hazreti Muhammed (S.A.V.)'ın hayatı, güzel ahlakı ve örnek kişiliği, İslam coğrafyasında batı kültürünün etkileri ve İslam âlimleri üzerine bilgiler verdi. İslam dininde annelere verilen önemi dinleyenlere aktaran Hatipoğlu, "Annelerimizin duasını kazanmak çok önemli. Çünkü cehennem ateşini söndürecek tek dua anne duasıdır. Hazreti Resulullah, 'Anneniz cennetin kapısıdır' buyurarak dinimizde annelere verilen değeri göstermiştir" dedi.

AİLE VURGUSU

Kültürü, inançları, örf ve adetleri sonraki kuşaklara aktarma konusunda ortaya koyduğu emekten dolayı Nihat Hatipoğlu'na teşekkür eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Biz, inancı ve değerleri ile kadim bir medeniyetin, büyük bir kültürün torunlarıyız. Mahalle buluşmalarını önemsedik çünkü aile yapısı bizlerin yaşatması gereken bir değer. Yerel yönetim olarak insanımızı geleceğe taşıyacak, hem fiziki hem de kültürel hizmetleri hayata geçirmek adına durmaksızın çalışan bir ekibiz. Kadınlarımızın sosyal yaşama katılımlarını sağlamak adına kadın eğitim ve spor merkezlerini ilçemize kazandırıyoruz. Millet Mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri, Barış Manço Kültür Merkezi, 75. Yıl Mahallesi ve Sinandede Mahallesi'nde hizmete geçirdiğimiz spor merkezlerinde kadın antrenörlerimizle kadınlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesine imkan tanıyoruz. Annelerin de gönül rahatlığıyla spor yapmaları için merkezlerimizde bulunan çocuk oyun alanları ile evlatlarını da beraberlerine götürmelerini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'KADINLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

Yıldırım'da dezavantajlı bireylere yönelik hizmetlere öncelik verdiklerini de vurgulayan Başkan Edebali, "Kadınlarımıza, gençlerimize, engellilerimiz hizmet önceliğimizde. 80 branşta, çoğunluğu kadınlarımızdan oluşan 12 bin 500 kursiyerimiz YIL-MEK' te meslek sahibi oluyor. Yıldırım Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi ile kadınlarımızın aldıkları eğitimden istifade ederek aile ekonomisine katkıda bulunmaları için imkânlar oluşturuyoruz. Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezimizde kanser taraması yapan Türkiye'deki 4 cihazdan birine sahibiz. Bugüne kadar 20 bin kadınımıza ücretsiz kanser taraması yaptık. Geçtiğimiz yıl dört şehre düzenlediğimiz gezilerimize bu yıl Safranbolu, İstanbul ve Adaları'ı ilave ederek devam edeceğiz. Düzenlediğimiz programlarımıza böylesine yoğun katılımı gördükçe Yıldırımlılara gece gündüz hizmet etmekten imtina etmeyiz" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Nihat Hatipoğlu ile Mahalle Sohbetleri programının Mart ayındaki ikinci buluşması, 23 Mart Perşembe günü saat 14.00'te Teferrüç Mahallesi Çam Düğün Salonu'nda gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

İsmail Hakkı Edebali Nihat Hatipoğlu Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title