Haberler

Yılda 4 Bin İnsan Trafik Kazalarında Ölüyor

Dünyada her yıl 1 milyon 300 bin, Türkiye’de ise 4 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor.

Dünyada her yıl 1 milyon 300 bin, Türkiye'de ise 4 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik kazaları sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin sayılarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada; dünyada her yıl 1 milyon 300 bin, Türkiye'de ise 4 bin kişinin trafik kazaları sonucu yaşamını yitirdiği, 10 milyon kişinin de yaralandığı belirtildi. Türkiye'de son 30 yılda 163 bin kişi geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün yayımladığı yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

"Ülkemizde yolcu taşımacılığının yüzde 95.2'si karayolu ile yapılmaktadır. Malatya'da şehirlerarası karayolunda yolcu taşımacılığı faaliyeti yürüten 7 yerli firma ile 35 tali firma bulunmaktadır. Yerli firmalara ait toplam 88 aracın 30 farklı ile taşımacılık yaptığı tespit edilmiştir.

7 yerli firma 2013 yılı içerisinde 14 bin 800 araç sefere göndermiş, bu araçlarla 670 bin yolcu taşınmıştır. 35 tali firmanın ise MAŞTİ'ye diğer illerden gelen ve transit geçen 21 bin 500 aracın otogara giriş-çıkışı olduğu tespit edilmiş, bu araçlarla yaklaşık 350 bin yolcu taşınmıştır. Kış dönemi içerisinde ilimizde faaliyet gösteren firmalara ait araçların karıştığı trafik kazası bulunmamaktadır.

Kış mevsimi ile birlikte kar yağışının olması, yol yüzeyinin kayganlaşması, gizli buzlanma, kış lastiği kullanılmaması, şoförlerin özellikle sabah 04: 00-06: 00 saatleri arasında yorgunluğa bağlı olarak reflekslerinin azalarak dikkatlerinin dağılması gibi nedenlerle otobüs kazalarının meydana geldiği ve bu kazaların can ve mal kaybına sebebiyet verdiği görülmektedir.

Terminallerden çıkış yapan tüm otobüslerin lastiklerinin kontrol edilerek, kış lastiği bulunmayan otobüsler hakkında cezai işlem uygulanarak eksiklikleri giderilinceye kadar çıkışlarına izin verilmemektedir. Özellikle uzun mesafe gidecek olan şehirlerarası yolcu otobüslerinde yedek şoför bulundurulması istenilmektedir. Şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4 buçuk saatten fazla araç sürmeleri yasaktır. Terminallerden çıkış yapacak olan tüm otobüslerin takoğrafları kontrol edilmektedir.

Araç ve sürücüye ait belgeler kontrol edilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 29 Ocak 2014 tarihli talimatları ekinde gönderilen 'Otobüs Denetim Programı' çerçevesinde Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ve şehirlerarası çevreyolu yol kenarı denetim istasyonunda otobüsler durdurularak kış lastiği, takoğraf, yedek şoför kontrolü yapılmış, denetimlerde 540 araç kontrol edilmiş; 24 araç sürücüsüne kış lastiği takmamaktan,4 araç sürücüsüne takoğrafı uygun durumda bulundurmamak ve kullanmamaktan, 4 araç sürücüsüne yolculara Emniyet Kemeri taktırmamaktan, 3 araç sürücüsüne fazla yolcu taşımaktan, 2 araç sürücüsüne hız ihlalinden, 1 araç sürücüsüne yetersiz ehliyet ile araç kullanmaktan, toplam 38 araç sürücüsüne ceza işlem uygulanmıştır. Yolculara denetim hakkında bilgi verilmiş olup, denetimler devam etmektedir." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title