Haberler

Yığılca Önemli Projelere İmza Atıyor

Düzce’nin Yığılca ilçesi Kaymakamı Mehmet Özcan, Yığılca’da gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdi.

Düzce'nin Yığılca ilçesi Kaymakamı Mehmet Özcan, Yığılca'da gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Özcan, Bilgi Yuvası, Bu Değerlerle İnsanız, Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum, Hızlı Oku Fikrin Olsun, Benimde Bir Fidanım Var, Yeni Ufuklara Doğru, Okuyorum Öyleyse Varım, Okul Ailemiz Ailemiz Okul Olsun, Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil, Kariyer Günleri, Tek Adımda Engelleri Kaldıralım, Hepimiz Bir Ailedeniz, Hanımevi, Sosyal Market projelerinin uygulandığını ve amacına ulaştığını söyledi.

Kaymakam Özcan, 2013-2014 yılları arasında ilçede gerçekleştirilen 14 projenin detaylarını paylaştı. Bu Değerlerle İnsanız Projesi kapsamında sevgi, saygı, sorumluluk, fedakarlık gibi her ay belirlenen bir değer başlığı kapsamında, konferans ve paneller tertiplenip ayrıca şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendiğini belirtti.

Çocuklara değerlerin kazandırılması projesi kapsamında okullarda çalışmalar yapıldığını belirterek Özcan "Çocuklarımıza değerlerimizin kazandırılmasını sağladık" dedi.

Kaymakam Özcan, Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil projesi ile 3-6 yaş arasında çocukları olan annelere ve anne adaylarının bilinçlenmesi için eğitim kursu düzenlenerek bilgilerin verildiğini söyledi. Yığılca'da Hepimiz Bir Ailedeniz projesi kapsamında Pazar ve Perşembe akşamları evlerin tek tek dolaşılarak aile ile ilgili bilgilendirilmelerin sağlandığını ifade etti. Proje süresince vatandaşların aile içi iletişimin önemi, birlikte yaşamanın önemi ve gereklilikleri, komşuluğun önemi, insan hakkı gibi sosyal konularında bilinçlendirildiğini belirtti. Ayrıca aile bireylerinin dini ve ahlaki hususlar da eğitildiğini anlattı.

Eğitim temelli bir proje olan Kariyer günleri projesi ile ilçede belirli bir noktaya gelmiş kişilerin çocuklarla buluşturularak söyleşilerin gerçekleştirildiğini belirten Özcan, Yeni Ufuklara Doğru projesi ile de öğrencilerin Düzce'de liselerin gezdirilerek fikir edinmelerinin sağlandığını ayrıca değerlendirme şansına kavuşturulduğunu dile getirdi.

Özcan "Kendi geleceklerini şekillendirmek için ileride yapacakları tercihlere ışık tutacağına inandığımız bu faaliyetler gelecek dönemlerde de sürdürülecektir" dedi.

Mehmet Özcan, Okuyorum Öyleyse Varım projesinin yüzlerini güldürdüğüne dikkat çekerek "Proje kapsamında, ilköğretim ve lise kategorisindeki öğrencilere onar adet kitap okutulmuş, nisan ayında ise okutulan kitaplarla ilgili çoktan seçmeli bir sınav düzenlenmiştir. Sınav sonucunda başarılı olan ve dereceye giren öğrencilere, tablet bilgisayar, bisiklet, müzik çalar gibi teşvik edici hediyeler dağıtılmış, ayrıca projeye katılan öğrencilerimiz, Düzce ve Çanakkale-İstanbul gezileriyle ödüllendirildiler" diye konuştu.

Benimde Bir Fidanım var projesi ile ilçede her çocuğun bir ağacının olduğuna dikkat çeken Özcan, 3 bin öğrencinin kendi elleri ile fidan diktiğini belirtti.

Mehmet Özcan, ilçede sosyal ve insani ihtiyaçların giderilmesi için gerekli tedbirleri almak amacıyla hazırlanan Hanımevi Projesi ile bayanların kapalı fiziki mekan ihtiyacının karşılandığını ifade etti.

Özcan, Lise sınavlarında hem kendi başarılarını artırmaları, hem de Yığılca ilçesinin genel başarı seviyesini yükseltmeleri amaçlayan Bilgi Yuvası Projesi'nin faydalı olduğunu ifade ederek "Proje kapsamında, Yığılca merkezi ve köylerinde bulunan 7 ve 8 sınıf öğrencilerinin başarı değerlendirilmesi yapılmış, böylece oluşturulan başarı sıralamasına göre 7. sınıflardan 60 ve 8. sınıflardan 60 olmak üzere toplamda 120 öğrenci belirlenerek proje bünyesinde eğitime alınmışlardır. Projeyle seçilen öğrencilerimize, alanında yetkin olan eğitimcilerimiz tarafından 12 ayrı branşta ve ekim nisan ayları arasında 7 ay süreyle takviye eğitimler verilmiştir" dedi.

Çay Bahane Sohbet Şahane projesi ile Aile eğitim programlarının başarı ile sürdürüldüğünü bayanların eğitimden çok yararlandığını ifade eden Özcan, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik olarak "Hızlı Oku Farkın Olsun" isimli hızlı okuma kursu düzenlendiğini işaret ederek "Öğretmenlerin kendilerini bu konuda geliştirerek öğrendiklerini öğrencilerimize aktarması, onlara anlayarak hızlı okuma becerisi kazandırıp başarı seviyelerini artırmaları amaçlanmıştır" dedi.

Okul Ailemiz, Ailemiz Okul Olsun Projesi ile eğitimin temel paydaşları olarak gördükleri aile ile okul arasındaki etkileşimi artırmak ve velileri sorumlulukları noktasında bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum Projesi'nin başarı ile tamamlandığını kaydeden Özcan "Proje beklenen sonuçları itibariyle, suç oranının düşmesi, boşanma olaylarının azalması, aile içi çatışmaların azalması, çocuk gelişimi ve eğitimi hakkında duyarlılık oluşturulması, halkın kamu kaynaklarını daha etkin kullanması, eğitim ve kişisel gelişime verilen önemin artması, bireylerin hukuksal haklarını daha etkin kullanabilmeleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve ilk yardım konularında halkın bilgi sahibi olması, madde kullanımı hakkında olumsuz tutumun güçlenmesi, bağımlılık durumunda tedaviye ilişkin insanların bilgi sahibi olması ve toplumsal bireylerin sorumluluğu paylaşmasını hedefliyor" dedi.

Mehmet Özcan Yığılca'da ihtiyaç sahibi olan vatandaşların Sosyal Market Projesi kapsamında ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söyledi. Marketin reyonlarında bulunan temel gıda ve ihtiyaç malzemelerinin gereksinimler doğrultusunda belirlenerek kişiler, adlarına tanımlanan akıllı kartlar vasıtasıyla ödemelerin yapılarak alışveriş yapılabildiğini belirtti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özcan Yığılca Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title