Haberler

Yetimler İftar Sofrasında Buluştu

Tuzla Belediyesi “Yetimler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 19. Geleneksel yetimler haftası iftarı düzenledi.

Tuzla Belediyesi "Yetimler Haftası" etkinlikleri çerçevesinde 19. Geleneksel yetimler haftası iftarı düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı "yılın bir günü değil 365 günü yetimlerin yanındayız" dedi.

Tuzla Belediyesi tarafından Ayyıldız Sosyal Tesislerinde geleneksel iftar yemeğinin 19'uncusu gerçekleştirildi. Düzenlenen iftar yemeğine, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çok sayıda hayırsever ve yetim yakınları katıldı. Belediyenin bu organizasyonu sayesinde mutlu olduklarını söyleyen Damla Kaleli ve Babaannesi Kaleli Belediye Başkanına teşekkür ettiklerini belirttiler. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu tarafından organize edilen haftada yetim çocuklara eğitimden, yiyecek ve giyeceğe kadar tüm ihtiyaçların karşılandığını belirten Gönül Elleri Çarşısı sorumlusu Tuğba Muslu, "Bugün burada tuzla belediyesi gönül elleri çarşısı yetimler komisyonunu düzenlenmiş olduğu 19. Geleneksel iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır devam ediyor bu etkinliğimiz. Uzun yıllardır devam ediyoruz bu organizasyonumuz. Şu anda belediyemizin gönül elleri çarşısına kayıtlı 300 tane yetim çocuğumuz kayıtlı. Bu yetimlere komisyonumuz birçok hizmet sağlamakta. Etüt derslerimiz olmakta gönüllü öğretmenlerimiz tarafından onlara etüt dersleri verilmekteyiz. Onun haricinde doğum günlerini kutlamaktayız birlikte geziler piknikler düzenlemekteyiz. Yani her şekilde yetimlerimize hakim ve sahip çıkmaktayız. Tuzlamız bu konuda çok öncü başkanımıza gerçekten bu konuya önem veriyor" dedi.

Yılın bir günü değil 365 günü yetim çocukların yanlarında durduklarını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı, Dr. Şadi Yazıcı, 19 yıldır Tuzla Belediyesi olarak Ramazan Ayının son haftasını Yetimler Haftası olarak kutladıklarını belirtti.

Tuzlanın ilçe olmasının ve geleneksel yetimler haftası etkinliğinin doğmasının Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile başladığını söyleyen Başkan Yazıcı, "Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris beyle başlayan tuzlanın ilk ilçe oluşu ve o dönemle başlayan yetimler haftasını kutlama organizasyonunu da bu ramazanda yaşıyoruz. Bu ramazanında tuzlamızın her yerinde her mahallesinde yaşayan gönül elleri organizasyonundaki yetimler komisyonu marifeti ile bütün yetimlerimiz ile beraber bu iftar sofrasındayız. Ama tamamını temsil etmiyor belli grupları temsil ediyor ama biz zaten yılın 365 günün yetimlerimiz ile paylaşıyoruz. Gezme dolaşma giydirme bazen bir eksiği kapatmak gibi yetimler haftası olarak ramazanın son haftasında bu iftar sofrasında bu işi pekiştirerek kutladığımız bir hafta" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şadi Yazıcı Muslu Tuzla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title