Haberler

Yetimler İçin Özel Kur'an Kursu

Yaz Kur’an Kursu eğitimlerine başlayan Yatılı Bölge Kur’an Kursunu ziyaret eden Bursa’nın İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Ertuğrulgazi (Üçevler) Mahallesinde Yetim Kur’an Kursu açmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Yaz Kur'an Kursu eğitimlerine başlayan Yatılı Bölge Kur'an Kursunu ziyaret eden Bursa'nın İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Ertuğrulgazi (Üçevler) Mahallesinde Yetim Kur'an Kursu açmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kurslarına ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Yatılı Bölge Kur'an Kursumuzun da içinde bulunduğu 20 bin metrekarelik alan Diyanet Vakfımıza ait bir alan. Bunun içerisinde Hacı Yusuf Şahin Camimiz var. Şimdilik ibadete açıldı. Resmi açılışını da Kurban Bayramına doğru yapacağız. Yatılı Bölge Kur'an Kursumuzda üç temel kursumuz var. Birincisi 4-6 yaş Kur'an Kursumuz, ikincisi Hanımlar için iki sınıftan oluşan Kur'an Kursumuz ve Ertuğrulgazi mahallesinde ise erkekler için Kur'an Kursumuz var. Erkekler içinde Kur'an-ı Kerim öğrenenler öğrencilerimiz, hafızlığa çalışanlar ve mahallemizde bugüne kadar Kur'an öğrenememiş büyüklerimiz var. Şuan 116 öğrencimiz Yatılı Bölge Kur'an Kursumuzda eğitim görüyor. 80 öğrencimiz yüzüne Kur'an-ı Kerim öğreniyor, diğerleri ise hafızlığa çalışıyor. Bu sayı kayıtların sona ermesiyle 150'lere çıkabilir. Bu alanda aynı zamanda Müftülük binası, hafızlık imam hatibi ve imam hatip yurdu yapmayı düşünüyoruz. Şuan da Kur'an Kurslarımıza baktığımız zaman öncelikle halkımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarının ellerinden tutup Kur'an Kurslarına getiriyorlar. Hocalarımıza ve çocuklarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu eğitim döneminde biz çok şey öğretmek istiyoruz ama daha çok sevdirmek, oyunlar, etkinlikler düzenleyerek, iftar sofralarıyla çocuklarımıza dini değerlerimizi hem öğretmek hem anlatmak hem de yaşatmak noktasında bir çalışma yapacağız" dedi.

"BU SENE 15 TANE SINIF AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

En küçük yaş kategorisi olan 4-6 yaş grubu için Kur'an Kursu olarak şuan bir sınıf açtıklarını belirten Güzel, "Biz bunu da bilinçli olarak artırmayı düşünmedik. Çünkü bu 4-6 yaş malumunuz hem pedagojik açıdan çok önemli bir yaş hem de fiziki yapı olarak çok önemli bir süreç. Yapmış olmak için bir şey yapmak istemedik. Bu işi hem öğrenerek hem de uygulamasını kavrayarak götürelim istiyoruz. Şuan da inanıyorum ki, biz 4-6 yaşla ilgili bir tecrübe sahibi olduk. Bu tecrübemizle de bu sene 15 tane sınıf açmayı düşünüyoruz. Şuan da Ertuğrulgazi mahallesinde, Yunus Emre Mahallesinde, Yeni Mahallede, TOKİ'de, Yeniceköy Mahallesinde, Emir Sultan Camisinde, Fetih 1453 Camisinde bu yönde bir çalışmamız var. Biz 15 sınıf açmayı hedefledik. Ben bunu fazlasıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bizler artık birkaç konuya yoğunlaşmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi 4-6 yaş. Diğeri engellilerle ilgili Kur'an Kurslarımız. Toplumun yüzde 10-12'sini oluşturan engelli kardeşlerimize Kur'an hizmeti götürmek istiyoruz. ve bu noktada İshakpaşa'da bu yıl Engelli Kur'an Kursu açacağız. ve bunu da yavaş yavaş yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

YETİM KUR'AN KURSU

Ertuğrulgazi Mahallesinde Yetimler Kur'an Kursu açmak istediklerini ifade eden Kazım Güzel, "Müftülük olarak iki yönlü düşünüyoruz. Dikey bazda, Kur'an Kurslarımıza kaliteyi attırıcı gelişmeler. Yatay bazda, halkın her kesimine ulaşma noktasında çalışmamız var. Şuan da Allah nasip ederse kardeşlerimizle de diyalog halindeyiz. Ertuğrulgazi mahallesinin üst tarafından şuan boş ve hazırlanması gereken bir yer var. Eğer orayı hazırlayabilirsek, Yetimler Kur'an Kursu açmak istiyoruz. Babası, annesi ölmüş yetim kızlarımızı orada yatılı olarak Kur'an Kursunda okutmak istiyoruz. Bu yönde de bir çalışmamız var" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Güzel Yusuf Şahin İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title