Haberler

Yetim Çocuklara Yardım Eli

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH) Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen desteğiyle yürütülen "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi, Şereflikoçhisar'da tanıtıldı İHH tarafından okullarda yürütülen "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi için Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH) Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen desteğiyle yürütülen "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi, Şereflikoçhisar'da tanıtıldı

İHH tarafından okullarda yürütülen "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi için Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Projenin İl Koordinatörü Hasan Ekinci, toplantıda yaptığı sunumda, dünyada savaş, deprem, yangın, sel ve kronik hastalıklar nedeniyle çocukların yetim kaldığını belirterek, bu yetim çocuklara toplumların geleceği açısından sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir Sen tarafından 3 yıl önce başlatılan "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesiyle de bunu amaçlandığını dile getiren Ekinci, şunları kaydetti:

"Projenin ilk yılında 7 bin, ikinci yılında 17 bin ve bu sene 50 bin yetime ulaşılması hedeflenmektedir. Özel ve devlet okullarında okuyan tüm okulları kapsayan projede her sınıfta bulunan öğrenciler ayda kendi harçlıklarından 3'er lirayla bu projeye katkıda bulundukları takdirde bir yetimin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar."

Ekinci, proje kapsamında bugüne kadar 56 ülkeden yetim çocuklara yardım ulaştırıldığını belirterek, "Projede en fazla yetime yardım edilen ülke 15 bin yetim çocuk sayısıyla Filistin yer alıyor, ikinci sırada ise 10 bin yetim çocuğa yardım ile Türkiye yer alıyor. Yetim çocuklara yardım aşamasında din, dil ve ırk ayrımı yapılmıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Şereflikoçhisar Eğitim Bir Sen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title