Haberler

Yeterlilik Belgesi Alamayan 300 Bin Usta İşsiz Kalacak!

Güncelleme:

Yeterlilik belgesi alması gerekenlerin sadece 10'da 1'i alabildi. 26 Mayıs'ta yüzbinlerce çalışan kanunen 'çalıştırılamaz' olacak. Çalıştırana da ceza gelecek.

Sürenin dolmasına sadece 1 ay kaldı, 384 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesi alması gerekiyordu, sadece 30 bin kişi aldı. Bakanlık "Erteleme yok" dedi.

BELGESİZ ÇALIŞTIRANA CEZA VAR

Dünya Gazetesi'nden Leyla İLHAN ve Esra ÖZARFAT'ın haberine göre, 26 Mayıs'ta denetim elemanları belgesiz usta çalıştıran işverene 500 lira ceza verecek. Belgesiz kişiyi de şantiye dışı edecek! Yalıtımla ilgili 4 konuda belge vermeye yetkili TEBAR'ın Başkanı Ertuğrul Şen, "Bir ay kaldı. Ne yapacağız? Bunun şaşkınlığı var" dedi. BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Genel Müdürü Ramazan Karakök de firmalar tarafından sınav ve belgelendirme başvurularının son günlere bırakıldığına işaret ederek, "Yoğun talep var. Sadece inşaat sektöründe 25 firmayla görüşme halindeyiz. Her birinin 50 ila 100 arasında çalışanı bulunuyor.

"O TARİHE KADAR MÜMKÜN DEĞİL"

Sürecin 26 Mayıs'a kadar bitmesi mümkün değil. Çözüm yönünde gayret ediyoruz" diye konuştu. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da, "Çok geç kalınmış bir süreç. İstediği kadar işin uzmanı olsun, 6'ncı aydan itibaren şantiyelerimizde mesleki yeterliliği olmayan kişiler istihdam edilemeyecek" dedi. (Kaynak: Dünya Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Adınızı Yazın:

Vay arkadaş adam parayı kazanıyor ehliyet yenilenecek otuz milyon ehliyetli x 10 tl ustalık belgesi 300000x250 tl eski pasoportlar kullanılamaz yenisi çıkıyor yeni köprü geçişi 120 tl bu ülkede hiç bir şeyden vergi alınmasa bile yollardan böyle yenilikçilik gibi gözüküp itelenen yeni belgelerden alınan paralarla bizim dünyanın en büyük devlet ekonomisine sahip olmamız lazım yürü kim tutar seni petrolümüz yok vatandaşımız çok haydeeee herkes dört çocuk yapsın zenginlere köle lazım

22
2
yanıtYanıtla
ne yapcen bakalım hede gel sıkıyorsa:

kanununuzu tanımıyoruz saygı duymuyoruz

17
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bir de kaçak çalışan suriyelilerle ilgilenseniz bu kadar işsizlik olmaz

20
0
yanıtYanıtla
ZEKERİYA:

AKP SURİYEDEN USTA BULUR GETİRİR AKP REY ATARLAR

13
6
yanıtYanıtla
Amele olabilirmi yiz ?????:

Hiç umrumda deyil kasımda iyi düşünselerdi Ve ayrıca Suriyeli Iraklı Somali vatandaşlar var onlar çalışırZaten çalışıyorlar. . . . . tc vatandaşları ????????

9
10
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

suriyelilere verirsiniz artık belgeyi akpliler suriyeli uyar mı sizin vahhabiliginize bilmem ama suudlar çok iyi uyuyor ışid de uyuyor sizin vahhabilige tek sıkıntı kalıyor başkanlıgı geçirmek başkanlık gelirse bu devletçikleri birleştirecek misiniz?

13
4
yanıtYanıtla
Bekir Mobil-IOS:

Herkezi ekmeğinden edin

8
4
yanıtYanıtla
AKEPELİİ:

GÖREK BAHALIM KİM USTA KİM PASTA. . ADAMLAR Bİ BALKON KAPATMA İŞİNE 5000 TL İSTEDİ. KENDİM 750 TL YE HALLETTİM. . HEMDE DAHA ÖZENLE. . ABARTA ABARTA PARA İSTEMEYE GELİNCE USTALAR CANIIMM

12
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Avrupalı eşşeğe gelsin bu sözüm :1. si Solcu değil sağcıyım bunların ne demek oldugunu araştır da gel 2. si suriyelilere verilen haklar dünyanın hiçbir yerinde bulamazsın örnek vereyim mi?-Üniversite sınavına 2 milyona yakın öğrenci giriyor ve belli bir emek ve puan karşılığında üniversitelere yerleşmeye hak kazanıyor. Ama suriyeliler için geçerli degil bu konu. Nasıl mı Boşbakan ahmet david0glan bey bu konuyu açıkladıgı bi video var dinlersen sevinirim.

11
0
yanıtYanıtla
buuMobil-ANDROID:

100 tl ver al belge sınava bile gitmiyor işçiler

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title