Haberler

Yetenekli Engellilerden Seçkin Sporcular Yetiştirilecek

Kırşehir'de, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında uygulanan projeyle yetenekli engellilerden seçkin sporcular yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kırşehir'de, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında uygulanan projeyle yetenekli engellilerden seçkin sporcular yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şaban Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sundukları "Spor Engel Tanımaz" isimli EDES projesinin kabul edildiğini ve çalışmalara başlandığını ifade etti.

Projenin 94 bin lira olan maliyetinin 85 bin lirasının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanacağını belirten Güneş, spor yapmaya çekinen gençleri evlerinden çıkararak spor merkezlerine yönlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Tespit edilen 30 gencin yüzme, atletizm, okçuluk, badminton başta olmak üzere bir çok spor branşına yönlendirildiğini aktaran Güneş, spor salonlarının kendilerine tahsis edildiğini dile getirdi.

Aralarında çok yetenekli gençlerin olduğunu anlatan Güneş, şunları kaydetti:

"Tercih ettikleri branşlarla ilgili engelli gençlere lisans çıkartarak, onları elit sporcu haline getireceğiz. Yarışmalara götüreceğiz. Hedefimiz, ileride inşallah bu çocuklar arasında Paralimpik Oyunları'nda derece alacak yapıda sporcular çıkarmak. Ülkemiz Paralimpik Oyunları'nda başarılı ülkeler arasında. Kırşehir'de de çok yetenekli çocuklarımız var. Neden bunların arasından sporcu yetişmesin. Bu proje kapsamında yetenekli engelli gençlerimizi spora kazandırmış olacağız."

Güneş, engellilerin spor faaliyetlerine katılmalarına yönelik başka çalışmalar da yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Şaban Güneş Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title