Haberler

Yeşim Salkım ve Metin Uca Adana'ya Geliyor

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Adana’ya kazandırmayı hedeflediği “Engelli Danışma Evi” projesine destek vermek üzere Yeşim Salkım ve Metin Uca Adana’ya geliyor.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Adana'ya kazandırmayı hedeflediği "Engelli Danışma Evi" projesine destek vermek üzere Yeşim Salkım ve Metin Uca Adana'ya geliyor.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, 'Ve Kadınlar ve Adamlar' müzikalinin Türkiye'de ilk olarak Adana'da sahneleneceğini belirterek kurulacak olan 'Danışma Evi' projelerine ilk tuğlaların ünlü sanatçılar Yeşim Salkım ve Metin Uca'dan geldiğini söyledi.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak amaçlarının engelli bireylere sahip ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal ve psikolojik desteklerle yarına yürüyebilmelerini sağlamak adına faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden dernek başkanı Sürenler, "Ülkemizde çok az örneği olan ve Adana'da bir ilk olacak olan 'Danışma Evi' projesi engelli yakınlarının rahatça ulaşabilecekleri, sıcak, toplumla entegre ve gelişimi tetikleyen bir merkez olarak düşünülüyor. Bu Danışma Evi'nde aileler sorularına profesyonel cevaplar bulabilecekleri; sosyal, hukuksal ve fiziksel haklarını kullanmayı tecrübe edecekleri bir mekana kavuşacaklar. Öyle ki; ailelerin hamilelik öncesi taramalarla başlayacak desteklenme süreci, engelli bireyin doğumu, özel eğitimi ve istihdamına kadar oldukça geniş bir yelpazede desteklenecek, aileler uzman gönüllülerle bilgilendirilip, engelli yakınlarıyla beraber hayata karışacaklardır. 'Danışma Evi' projemize 'Ve Kadınlar ve Adamlar' müzikli şovu ile ilk desteği Yeşim Salkım ile Metin Uca vereceklerdir. Şimdiden kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

AMACIMIZ, UZMAN KİŞİLERLE TECRÜBELERİ HARMANLAMAK

Doğum aşaması, tanılama, sağlık kontrolleri ve raporlamalar, özel eğitim ve kaynaştırma, istihdam, sosyal ve hukuksal hakları kullanmanın günümüzde el yordamıyla ilerlediğini vurgulayan Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Didem Sürenler, "Tecrübelerle gelişen hayatlardan örnekler almak ve uzman kişilerle bu tecrübeleri harmanlamayı amaçlıyoruz. Her zaman ifade ediyorum, bir uzun yol koşusu bizim hayatımız ve bu maratonda doğru desteklerle yarıştan kopmadan ipi göğüslemek mümkün. Yaşanmışlıklardan doğru örneklerin serüvenlerini uzman kişilerin destekleriyle harmanlayarak ailede yeni gelişen engellilik durumuna doğru ve yerinde destekler verebilmek amacımızdır. Projemiz hazır, yerel yöneticilerden veya hayırseverlerden sağlanacak bir mekanda hazır gönüllü uzman kadromuzla danışma hizmetine başlayabiliriz" diye konuştu.

Yeşim Salkım ve Metin Uca ikilisinin "Ve Kadınlar ve Adamlar" müzikali 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 20.30'da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda sahnelenecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşim Salkım Metin Uca Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title