Haberler

Yeşilhisar Kültür ve Turizm Strateji Toplantısı Yapıldı

Yeşilhisar ilçesinde var olan doğal, kültürel, turizm varlıkları ve ürünlerini tespit etmek, tanıtmak ve pazarlamasına katkı sağlamak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bir çalışma başlattı.

Yeşilhisar ilçesinde var olan doğal, kültürel, turizm varlıkları ve ürünlerini tespit etmek, tanıtmak ve pazarlamasına katkı sağlamak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bir çalışma başlattı.

Yeşilhisar ilçesi Derbentbaşı köyünde yapılan toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un başkanlığında Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Yeşilhisar Belediye Başkanı İhsan Ünal ve köy muhtarları katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindekiler, kültür ve turizm açısından yüksek değerlere sahip bölgeyi yerinde gezerek incelemeler yaptı. İncelemeler sonrasında yapılan toplantıda konuşan Taymuş, "Yeşilhisar kültür ve turizm strateji çalışması, planlama, yatırım, örgütlenme, iç turizm, araştırma-geliştirme, hizmet, ulaşım ve alt yapının güçlendirilmesi, tanıtım ve pazarlama, eğitim, kentsel ölçekte markalaşma turizmin çeşitlendirilmesi, mevcut turizm alanlarının rehabilitasyonu ve varış noktalarının geliştirilmesi konularında uzun verimli stratejiler önermekteyiz" diye konuştu.

Taymuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yeşilhisar kültür ve turizm strateji planı kapsamında, uluslar arası standartlarda tarihi, kültürel ve mimari özelliği olan yapıların ve ören yerlerine mimari düzenlemeler, kültürel ve çevre düzenlemeleri gibi strateji planını geliştirmek için müdürlüğümüzde bir büro oluşturduk. Uzmanlarımız konuyla ilgili çalışmalara aralıksız devam ediyor. Yeşilhisar kültür ve turizm strateji planı çalışmalarını yerel halkın ve muhtarlarımızın görüş ve bilgilerini alarak yapmak istiyoruz. Yeşilhisar İlçemizin gelenekleri, görenekleri, yemekleri, oyunları gibi kültürel değerlere sahip konularını da tanıtmak istiyoruz. Bugün bizim yiyeceğimiz kuru fasulye ve tandır ekmeğini sadece biz değil bütün dünyaya yedirmek ve tanıtma gayretinde olmalıyız. Bu projede bizlere yardımcı olan başta Kaymakam Mehmet Şirin Bey'e, Belediye Başkanımız İhsan Ünal Bey'e, köy muhtarlarımıza ve bütün halkımıza çok teşekkür ederim."

Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar da, "Beni heyecanlandıran bir proje. Hepimize büyük çabalar ve fedakarlıklar düşmekte. Bizde kaymakamlık olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Projeyi Yeşilhisar halkına anlatıp ve halkımızı konuyla ilgili bilinçlendirmek görevlerimiz arazında. İnşallah Yeşilhisar ilçemizi kısa zamanda bütün dünyaya tanıtıp buranın turistlerle dolup taşmasını sağlarız. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İsmet Bey'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Muhtarların görüş ve önerileri alınarak toplantı sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şirin Yaşar İhsan Ünal Yeşilhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title