Haberler

Yeşilçam Emektarları, Batmanlı Öğrencilerle Buluştu

Güncelleme:

Batman 2. Uluslararası Film Festivali için kente gelen sinema sanatçıları, Sinemanın Dünü, Bugünü ve Yarını panelinde öğrencilerle buluştu.

Batman 2. Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Yeşilçam emektarları, "Sinemanın Dünü, Bugünü ve Yarını" panelinde öğrencilerle buluştu.

Sinema sanatçıları Türkan Şoray, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Eşref Kolçak, Nilüfer Aydan ve yönetmenler Yılmaz Atadeniz ile İsmail Sezgin, Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin konferans salonunda düzenlenen panele katıldı.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Funda Masdar Kara'nın yaptığı panelde Şoray, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Geçmişten bugüne çok değiştiğini anlatan Şoray, "Sevgili öğrenciler, çok şanslı bir dönemde öğrencilik yapıyorsunuz. 34 yıl önce geldiğim bu kentte elektrik, su sıkıntısı vardı ama bugün gerçekten de Paris gibi olmuş" dedi.

Bölge insanının iklimi gibi sıcak olduğunu ifade eden Şoray, şöyle konuştu:

"Sevgiyi göstermek, gösterebilmek çok güzel bir şey çünkü karşınızdaki çok mutlu oluyor. Allah'ın bize bahşettiği, 'sevgi' diye çok güzel bir şey var. Hep birbirimizi sevsek, hep sevgi duygularımız ön planda olsa... Sevgi duyguları ile kardeşçe kucaklaşsak, birbirimize kardeşçe sarılsak, o zaman çok güzel bir dünyada yaşarız."

Yönetmen Atadeniz

Yönetmen Atadeniz de acılara rağmen, el ele, barış içinde yaşamaya mecbur olduklarını belirterek, bunu da gençlerin sağlaması gerektiğini vurguladı.

Yönetmen Yılmaz Güney ile 14 yıl çalıştığını hatırlatan Atadeniz, şunları kaydetti:

"Yılmaz, çok önemli bir şeyi başardı. Filmleriyle bir ülkenin sosyo-ekonomisi ile sınıf farklılığını işledi. Bu, çok önemli bir adımdır. Başbakanımız bile sinemacılarla sohbet ederken, 'Yılmaz Güney'e, onun filmlerine dikkat etseydik, bugünleri yaşamayabilirdik' dedi. Biz bunlara şahit olduk."

Sanatçı Köksal ise Batman'ın 18 yıl önce İç Anadolu kasabası gibi olduğunu ama şimdi kendini Paris'te zannettiğini anlatarak, "Bu yöre çok acılar çekti. Her şey bu bölgenin hakkıdır" dedi. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Atadeniz Yusuf Sezgin Türkan Şoray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title