Haberler

Yeryuzu Doktorlari Birlesmis Milletler’​de Genel Kurul’a Hitap Edecek

İstanbul'da Gerçekleşecek Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nın Hazırlıkları İçin 1-8 Nisan'da New York'ta Olacak.

Yeryüzü Doktorları 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nın hazırlıkları için 1-8 Nisan'da New York'ta olacak.

En Az Gelişmiş Ülkeler, Birleşmiş Milletler'in 1971'de yaptığı bir tanımlama. Bu tanımlamaya giren ülkelerin kalkınma süreçlerinde yapısal nedenlerden kaynaklanan temel güçlükleri mevcut. BM uluslararası toplumun bu ülkelere özel bir yaklaşım göstermesini ve karşılık beklemeksizin destek vermesini öngören bir program izliyor.

Dünyada 33'ü Afrika'da, 14'ü Asya ve Pasifik bölgesinde, 1'i Latin Amerika'da olmak üzere toplam 48 ülke EAGÜ statüsüne sahip. Bu ülkeler Afrika'da Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Komorlar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Ekvator Ginesi, Eritre, Etiyopya, Gambia, Gine, Gine-Bissau, Lesoto, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Togo, Uganda, Tanzanya ve Zambiya; Asya ve Pasifik bölgesinde Afganistan, Bangladeş, Butan, Kamboçya, Kiribati, Lao Demokratik Halk Cumhuriyeti, Myanmar, Nepal, Samoa, Salomon Adaları, Timor-Leste, Tuvalu, Vanuatu ve Yemen; Latin Amerika'da Haiti.

EAGÜ dünya nüfusunun %10,7'sini (614 milyon), buna karşılık dünya üretiminin sadece %0,5'ini temsil ediyor. Karşı karşıya oldukları ekonomik güçlüklerin ve siyasi karışıklıkların yanı sıra, bu ülkelerin büyük bir kısmı dünyanın en sıkıntılı afet bölgelerinde yer alıp, çölleşme, kuraklık, sel, deprem, büyük fırtınalar gibi doğal tehlikeler içinde yaşıyor.

İlki ve ikincisi 1980 ve 1991 yıllarında Paris'te, üçüncüsü 2001 yılında Brüksel'de toplanan BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nın dördüncüsü Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Konferans, 2011 yılının en büyük kalkınma hareketi olacak. Bu seneki konferans, 2001'de Brüksel'de yapılan 3. BM EAGÜ Konferansı'nda kararlaştırılan 10 yıllık eylem planının sonuçlarının değerlendirilmesi ve EAGÜ'in gelecek 10 yılda sürdürülebilir kalkınmalarına yönelik yeni tedbir ve stratejilerin belirlenmesi amacını güdüyor.

Tüm EAGÜ'den hükümet temsilcilerini ve kalkınma ortaklarını bir araya getirecek hükümetler arası forum, parlamenterler forumu, BM ve diğer uluslararası örgütlerin tematik aktivitelerini kapsayacak Uluslararası Örgütler ayağı; sivil toplum örgütlerini, akademisyenleri ve medyayı bir araya getirecek ve entellektüel forumu da kapsayacak sivil toplum forumu ve özel sektör ayağı konferans şemsiyesi altındaki ana başlıkları oluşturuyor.

Konferansın en önemli ayaklarından Sivil Toplum Forumu'nun Türkiye'deki organizasyonu, uluslararası bir sivil toplum örgütü olan Yeryüzü Doktorları tarafından koordine ediliyor. Hazırlıklar kapsamında 1-8 Nisan 2011 tarihleri arasında New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde geniş katılımlı bir hazırlık komitesi toplantısı gerçekleşecek.

Yeryüzü Doktorlarını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Genel Müdür Mustafa Tutkun'un katılacağı toplantıda Prof. Karaman BM Genel Kurulu'na hitaben bir konuşma da yapacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title