Haberler

Yerli Otomobilin Motorunu Üretecek Firmanın Sinyali Verildi

Güncelleme:

Yerli otomobille ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Elektrikli aracın motorunun Zorlu Holding tarafından üretilmesi için çalışma başlatıldı. Şirketin hisseleri coştu.

Elektrikli aracın motorunun Zorlu Holding tarafından üretilmesi için çalışma başlatıldı

Geçen hafta büyük tartışmalarla birlikte kamuoyunda görücüye çıkan 'yerli otomobilde' ilk 'babayiğit' Zorlu Holding oldu. Saab ile gerçekleştirilen 40 milyon Euro'luk anlaşma kapsamında geliştirilerek Türkiye'ye gönderilen araçların elektrik versiyonunun motorunun üretimi için Zorlu Holding, TÜBİTAK işbirliği ile Ar-Ge çalışmalarına başladı.
"Bizim ekip bir çalışma yapıyor. Bugünden yarına değil uzun soluklu bir iş bu" açıklamasını yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel bünyesinde tamamı Türk mühendislerden oluşan bir ekibin yazılım çalışması yapıtığını söyledi.

BAKAN 'ÇALIŞIN' DEDİ

Önceki gün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın motor üretimi için Vestel'i adres göstermesinin ardından SÖZCÜ Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Zorlu, çıkış noktası olarak ağustos ayında Bakan Fikri Işık'ın Manisa'daki Vestel City ziyaretini gösterdi.
Zorlu Holding'e bağlı Vestel'in, Manisa'daki üretim tesisleri olan Vestel City'de incelemelerde bulunan bakanın, çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Zorlu, "Projeye gönüllü mü oldunuz yoksa talep bakanlıktan mı geldi?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Bakan Fikri Işık'ın Vestel'i ziyareti sırasında böyle bir konu gündemde yoktu. Ancak bizim ortamımızı gördü, çalışmalarımızı ve çalışanlarımızı gördü ve 'Neden böyle bir şey yapmıyorsunuz' dedi. Bakan bize 'Elektrikli motor için bir çalışma yapın' dedi ve şu anda TÜBİTAK ile bizim ekibimiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Bunun ne zaman sonuçlanacağını bilemiyoruz. Bu, bugünden yarına olacak bir iş değil."

EKİP YERLİ OLACAK BÜTÇE AÇIKLANMADI

Ahmet Nazif Zorlu, bakanlığın otomobil üretimi ile ilgili 'yerlilik' konusunda oldukça hassas olduğuna da işaret ederek, sermayenin ve ekibin tamamen yerli olduğuna işaret etti. Bu üretim sürecinde kilit noktanın yazılım olduğuna dikkat çeken Zorlu, kendi ekiplerinin TÜBİTAK ile birlikte bu alandaki Ar-Ge'ye odaklandığını kaydetti. Zorlu, çalışmalar için ayrılan bütçeye ilişkinse bir açıklama yapmadı.

BORSADA HİSSELERİ COŞTU

Vestel Şirketler Grubu'nun motor ile ilgili çalışmalara başlama kararı, borsadaki hisselere yaradı. Bakan Işık'ın açıklamalarının ardından, Ahmet Nazif Zorlu'nun çalışma yaptıklarını doğrulaması ile birlikte Vestel hisseleri borsada hızlı yükseldi. Vestel Beyaz Eşya hisseleri dün yüzde 14.11'lik artışla 13.75 liraya, Vestel Elektronik hisseleri de yüzde 19.83'lük artışla 5.63 liraya çıktı. Yerli otomobilin görücüye çıktığı 13 Ekim'den bu yana Vestel hisselerinde yüzde 28'e varan yükselişler yaşandı. (Kaynak:Haber7)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Nazif Zorlu Zorlu Holding Fikri Işık Vestel Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500

Yorumlar (39)

efe:

hani lan otomobil yollara çıktı idi her seçim öncesi yetli bir oto doğar seçim sonrası ölür bazı geri zekalı aptallarda inanır

5
8
yanıtYanıtla
zeki sanan aptallll:

kendini zeki sanan aptallll. otomobil yollara çıktı denmedi. otomobilin prototipi yapıldı dendi. senin kafan basmaz öyle şeylere, sen herşeyi bırak simit sat.

yanıt2
yanıt0
ŞİRİNCELİ:

1 KASIMDA TAKLİTÇİ AKPDEN KURTULUYORUZ SAAB İSVEÇ MALI BURDA ÜRETİLİNCE YERLİ Mİ OLUYOR, OLMAZ OLMAZ DEDİLER CHPNİN SEÇİM BİLDİRGESİNİ ÇALDILAR

3
8
yanıtYanıtla
UlaaaaMobil-IOS:

Daha arabaya Çakma diyen beyinsizler var arkadaş bunlar ülkede oksijen tüketmekten başka işe yaramayanlar bir araştırın nasıl üretilecek hangi yol izleniyor

8
1
yanıtYanıtla
efendim acı varmı acıı:

yaw kardeş hala anlamadınmı onlar arabanın yapılmasına karşı deil onlar arabayı akp nin yapmasına karşı kuyruk acıları ondan

yanıt2
yanıt2
Uslüp Farkı:

ULAAAA adlı kullanıcı, uslübuna bakacak olursak hangi parti seçmenin olduğu belli oluyor. Sizden olmayan herkes vatan haini herkes işe yaramaz zaten. Tavan nasılsa taban da o şekilde şekilleniyor.

yanıt0
yanıt2
volan dişlisi:

Neden olumsuz eleştiri yaptığımızı o küçük beynine anlatmaya çalışacağım; Eğer kopyalayıp ona milli diyorlarsa buna karşıyım çünkü bu bir yalan, ikincisi seçim yatırımı ve sonrası meçhul boşa çöpe giden vergiler, üçüncüsü gelişme mantığımız bu zihniyetle olursa üreten yine olamayacağız icatçı hiç çıkaramayacağız. Karşı çıkılan nokta zihniyet sakatlığıdır. Buda ileride derin problemler açıyor. Bir otomobili a dan z ye üretebilecek beyin yoksa gerisi boştur.

yanıt0
yanıt0
tornavidaci:

Once yerli bisiklet yapin sonra yerli arabaya sira gelsin, secimler yaklasinca neler yapmazsiniz gaz, petrol, altin bulursunuz. tank, top, tufek yaparsiniz yalancilikta dunyada ustunuze yok vallahi.

3
4
yanıtYanıtla
Savas&barisMobil-IOS:

Beyler ilk önce görelim Cünkü Ben Mercedes calistim O bile yüze 30 alman Mali Adamlar isim satiyor Bir araba binlerce puzzel gibidir Motoru yerli olsun yeter birde kasa Öbür aksamlari topla No problem

5
1
yanıtYanıtla
ali:

Ama teknoloji Alman. . Marka Alman. . . Çünkü bunlar bu işin tarihsel öncüleri, AR-GE denen bi şey var. . Parçalar başka ülkede imal edilmiş olması önemli değil. .

yanıt1
yanıt0
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title