Haberler

Yerkesik Otantik Oyun ve Oyuncak Şenliği'nin Beşincisi Başlıyor

Metin-Bilim Enstitüsü tarafından bu yıl beşinci gerçekleştirilecek olan Yerkesik Oyun ve Oyuncak Şenliği 30-31 Mayıs’ta Yerkesik İlk Okulu Bahçesinde yapılacak.

Metin-Bilim Enstitüsü tarafından bu yıl beşinci gerçekleştirilecek olan Yerkesik Oyun ve Oyuncak Şenliği 30-31 Mayıs'ta Yerkesik İlk Okulu Bahçesinde yapılacak.

Bu yıl Kültür Bakanlığı'nın katkısı, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret Odası'nın desteği ile Metinbilim Enstitüsü gerçekleştirilecek olan 'Yerkesik Otantik Oyun ve Oyuncak Şenliği' Yerkesik İlk Okulu Bahçesinde 30-31 Mayıs tarihinde yapılacak.

Metinbilim Enstitüsü tarafından 5 yıl önce unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının günümüzde yeniden canlandırılması amaçlayan Otantik Çocuk Oyunları Şenliği beşinci kez yapılacak.30-31 Mayıs tarihinde gerçekleşecek oyunlar hakkında bilgi veren Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümral deveci, çocukların tekno-kültür alanında bir teslimiyet ve boyun eğme ile zaman geçirdiklerini belirtti. Başkan Deveci Şöyle devam etti, "Çocuklarımız ve gençlerimiz, birer pasif tüketici konumunda bulunmaktalar. Kendi bireysel güçlerinin ve yaratıcılıklarının farkına varamadan, kendilerine sunulan tekno-kültürü, bir kültür obezitesi iştahıyla tüketiyorlar. Hızla tüketilen bu kültü, bireysel şahsiyet oluşumunda hiç etkisi olmayan bir popüler tüketim aracı olmaktan öte gidemiyor. Yani modernite ve vahşi kapitalizm, çocukları ve gençleri kirletiyor" dedi.

Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deveci, enstitü olarak çocukların, nitelikli, geleneksel ve şahsiyet kazandırıcı bil kültür üretimi ve tüketimi eylemi içerisinde bulunmasına katkı yapmak istediklerini belirterek, "İnsanlığın en temiz çağı olan çocukluk çağlarından başlayarak kendisini yeniden kurmasının gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca yeni bir turizm alanı oluşturarak, yöre turizminin zenginleşmesini sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kültür Bakanlığı Yerkesik Menteşe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title