Haberler

Zabıtaya Meslekte Yükselme Semineri

Yakutiye Belediyesi Zabıta Personeli İlgili Yasalar Çerçevesinde Meslekte Yükselme Seminerine Tabi Tutuluyor.

Yakutiye Belediyesi zabıta personeli ilgili yasalar çerçevesinde meslekte yükselme seminerine tabi tutuluyor.

Yakutiye Belediyesi'nde görev yapan 15 Zabıta memuru ilgili yasalar çerçevesinde görevde yükselme eğitimi alıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zülküf Usanmaz tarafından düzenlenen eğitim semineri 20 gün sürecek ve eğitim sonrası başarı belgesi ve sertifika alanlar yapılacak meslekte yükselme sınavına girebilecek.

Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, konuyla ilgili Başkan Yardımcısının görevlendirildiği belirtti. Atınç, "Yönetmenlikte görevde yükselme eğitimi idare kendi imkanlarıyla verebileceği, ancak eğitimden sonra değerlendirme ve başarı sınavı başka bir kuruma yaptırılması zorunluluğu getirilmiştir. Bu nedenle eğitim belediyemizden Başkan Yardımcısı Zülküf Usanmaz tarafından verilmektedir." Meslekte yükselme eğitim seminerini düzenleyen Başkan Yardımcısı Zülküf Usanmaz, Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki Zabıta memurlarını görevde yükselme eğitimine tabi tutulduğunu belirterek "Yeni Belediye kanunundan sonra çıkarılan Belediye Zabıta Yönetmeliğinde görevde yükselme esaslarına ait yenilikler getirilmiştir. Norm kadro standartları içerisinde boş bulunan zabıta amiri ve komiseri kadrolara atanma yapmak üzere durumu müsait olan zabıta elemanlarımızdan 15 kişi belirlenerek görevde yükselme eğitimine tabi tutulmuştur. Yönetmenlikte belirtilen süre kadar ve yine belirlenmiş olan konularda idaremiz tarafından eğitim verildikten sonra üniversite tarafından sınav yapılmak suretiyle başarı durumları belirlenecek ve bu başarı durumlarına göre de atamaları yapılacaktır. Eğitimin süresi günde 3.5 saat olmak üzere 20 gün süreyle devam edecek. 75 saatlik bir eğitim süresi doldurulacak" şeklinde konuştu.

Yakutiye Belediyesi zabıtaları meslekte yükselme seminerinde anayasa, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Milli Güvenlik, 657 sayılı devlet memurları kanunu, 3194 sayılı imar kanunu, 5393 sayılı belediyeler kanunu, 5216 sayılı büyükşehir belediye kanunu, 2872 sayılı çevre kanunu, Türkçe ve dil bilgisi ve yazışma ile ilgili kurallar, halkla ilişkiler ve davranış kuralları, mesleki temel eğitim, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ve ilgili mevzuat, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve ilgili mevzuat, 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve ilgili mevzuat, Tebligat Kanunu ve ilgili mevzuat, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili mevzuat, 4077 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanun ve ilgili mevzuat, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik, belediye zabıtasının tarihçesi ve bu yönetmelik konularında eğitime tabi tutulacak.

(İRT-Y) 21.03.2008 12:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title