Haberler

Yüreğir Belediyesi'ne Modern Hizmet Binası

Adana'nın Merkez Yüreğir İlçesine Daha İyi Hizmet Verebilmesi Amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nce Yaptırılmakta Olan Yüreğir Belediyesi Hizmet Binası'nın Temeli Sade Bir Törenle Atıldı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılmakta olan Yüreğir Belediyesi Hizmet Binası'nın temeli sade bir törenle atıldı.

Eski Aksantaş Dokuma Fabrikası alanındaki TOKİ konutlarının önünde inşa edilecek olan hizmet binasının temel atma törenine Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, meclis üyeleri, muhtarlar ile belediye bürokratları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan ve 6 ayda bitmesi planlanan binanın bordun ve zeminle birlikte 5 kat olarak hizmet vereceğini söyleyen Başkan Durak, Yüreğir'in gelişen ve değişen yüzüne ışık tutacak ve yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olacak binanın, belediyenin tüm birimlerini bünyesinde barındıracağını kaydetti.

Yüreğir Belediyesi'nin ekonomik sıkıntısı çekmesi nedeniyle hizmet binasını Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını söyleyen Durak, "Aslında Ömer Topçu'ya 'kurban kesin, temeli atın' dedim. Ancak, Ömer Bey, törenle atılması konusunda ısrar etti. Biz temel atmadan ziyade, açılışlar yapıyoruz. Bizim belediyenin ilave binasını yaptık. Son yıllarda yapılan en görkemli, en fonksiyonlu ve en güzel bina. Ne temel attık, ne açılış töreni yaptık" dedi.

Başkan Durak, daha sonra şunları söyledi:

"Ama bu bina Yüreğir için çok önemli. Yüreğir daha şanslı. Çünkü yıllarca ihmal edilmiş. Yüreğir'e gelen fakir insanlar, biraz para kazanınca Seyhan'a taşınmış. O nedenle Yüreğir'de yatırım olmamış. Son dönemlerde Hiltonsa'nın, Aqualand'ın, çarşıların, altyapı yatırımlarının yapılmasıyla Yüreğir hizmetlerden nasibini daha fazla aldı. Son derece kaliteli bir hizmet binası yapıyoruz. Basınımız bunu görüntülesin, halkımız da kendilerinden toplanan vergilerin nereye harcandığını görsün. Büyükşehir Belediyesi olarak bu binayı Yüreğir halkına hediye ediyoruz." 8 bin 574 metrekare alana sahip hizmet binası 5 katlı olarak planlandı. Bodrum katında poliklinikler, zabıta müdürlüğü, nikah dairesi ve sığınak yer alıyor. Zemin katta basın ve halklar ilişkiler, gelirler ve temizlik işleri müdürlükleri bulunuyor. 1. katta başkan yardımcısı, iktisat, küşat, sivil savunma, mali hizmetler ve insan kaynakları müdürlükleri, 2. katta başkan yardımcısı, yapı işleri, ruhsat ve numarataj, harita ve kadastro, kaçak yapılan, planlama ve kamulaştırma müdürlükleri, 3. katta ise başkanlık makamı, başkan yardımcısı, meclis salonu ve toplantı odaları yer alıyor.

(AB-Y) 11.03.2008 13:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title