Haberler

Yozgat'ta Jeotermal ile Konut Isıtılması Yaygınlaşıyor

Jeotermal Kaynaklar Yönünde Oldukça Zengin Olan Yozgat'ta, Jeotermal Enerji ile Konut Isıtması Her Geçen Gün Yaygınlaşıyor.

Jeotermal Kaynaklar yönünde oldukça zengin olan Yozgat'ta, jeotermal enerji ile konut ısıtması her geçen gün yaygınlaşıyor.

Yozgat'ın Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinden sonra Yerköy ilçesinde de jeotermal enerji ile konut ısıtma çalışması başladı. Yerköy İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, çok zengin jeotermal enerji kaynağına sahip olduklarını belirterek, "Açılan sondaj kuyularından 200 lt/sn debisinde 62 derece sıcaklığında suyumuz mevcuttur. Bu suyu ilk etapta konut ısıtmasında kullanacağız ve 2 bin 500 konut için altyapı tamamlandı. 15 gün içerisinde evlere sıcak su verme çalışması yapacağız" dedi.

2008 yılı içerisinde 6 bin konut için altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarına değinen Başkan Arslan, "Hedefimiz 10 bin konutu jeotermal enerji ile ısıtmaktır. Konut ısıtmasında dönen sıcak suları ise termal tesislerde, seracılık ve balıkçılıkta kullanmayı hedefliyoruz. Bu nedenle ilçemize yatırım yapılması yönünde müteşebbislere çağrı yapıyoruz ve ilçemize davet ediyoruz" dedi.

Yerköy ilçesinde bulunan sıcak suların mineral bakımından çok zengin olduğunu belirten Arslan, "İlçemizdeki sıcak sular çok sayıda hastalığa şifa olmaktadır. Bu nedenle ilçemizin termal merkez olması yolunda çalışmalarımız var. Yerköy turizm bölgesi olarak ilan edildi. Şimdi, termal turizm alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bekliyoruz. Gelen yatırımcılara belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Sorgun İlçe Belediyesin bin 500 konut için, Sarıkaya Belediyesi de 750 konut için şebeke çalışmasını tamamlarken, Sorgun ilçesinde 800 konut, Sarıkaya ilçesinde de 200 konut jeotermal enerji ile ısınmaya başladı.

(ÖE-SE-Y)

18.01.2008 11:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title