Haberler

Yozgat 8. Sürmeli Festivali

Yozgat'ta Bu Yıl 8.'si Düzenlenen Sürmeli Festivali, Yimpaş Kültür Merkezi Önünden Sorgun Belediyesi Mehter Takımı Eşliğinde Yapılan Yürüyüşle Başladı.

Yozgat'ta bu yıl 8.'si düzenlenen Sürmeli Festivali, Yimpaş Kültür Merkezi Önünden Sorgun Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı.

Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüş korteji lise caddesinden geçerek Cumhuriyet Meydanında son buldu. Cumhuriyet Meydanında Belediye Başkanı Yusuf Başer'in Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Festivalin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl 8.'si düzenlenen Sürmeli Festivali'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Festivalden amacımız ilimizi dışarıya tanıtmak, ilin sosyal ve ekonomik olarak gelişimini artırmaktır. Ayrıca il dışında yaşayan tüm Yozgatlıları ilimize gelmesini sağlayarak dayanışma ve kaynaşmayı artırmaktır" dedi.

Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Başer, "Belediyemiz Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri ancak, biz bu borcu hiçbir zaman bir mazeret olarak görmedik ve çalışmalarımıza devam etti. Belediyecilik hizmetleri dışında sosyal belediyecilik anlayışını da ön planda tutarak bir çok çalışma yaptık. En önemli çalışmalardan birisi atıl vaziyette bulunan abide iş hanı ve uzun yıllar bekleyen biyolojik arıtma tesisini hizmete açtık. Her mahalleye bir park yaparken, ayrıca mesire yeri olarak da kullanılabilecek Kent Parkımızı hizmete açıyoruz" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Festivallerin amacının bir yeri bir bölgeyi sosyal kültürel yönleriyle tanıtmak olduğunu ifade ederek, "Bizde düzenlediğimiz bu festival ile Yozgat kültürünü hem ülke geneline hem de tüm dünyaya tanıtmaktır. Düzenlenen bu festivalin ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını inanıyor, festivalimizin ilimize hayırlı uğurlu ve neşeli geçmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Sorgun Mehter takımı bir konser verirken daha sonra folklor ekipleri gösteriler sundu

Cumhuriyet Meydanında Festival Açılış Törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, daire müdürleri ve Yozgat halkı katıldı.

(ÖE-MÇ-Y)

07.06.2007 15:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title