Haberler

Yöresel Yemekler Ve Kuşlar Aynı Sergide

Güncelleme:

Harran Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri Şanlıurfa yöresine özgü kuş, yiyecek ve içecek türlerini tanıtan fotoğraf sergisi açtı.

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim İş Eğitim Anabilim Dalı Resim İş Öğretmenliği Lisans Programı kapsamında hazırlanan serginin açılış törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğretim üyeleri, öğrenciler ve alışveriş merkezi yöneticileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu, üniversitede sınırlı sayıda kuş beslediklerini belirterek, "Bu bölgenin, özellikle güvercinler olmak üzere kuşlara özel ilgisi vardır. Öğrencilerimiz Şanlıurfa'nın bu güzelliklerini resmettikleri gibi türü azalan ve kaybolmaya yüz tutmuş kuşları bile bulmuşlar. Hocalarını ve öğrencilerimizi kutlarım. Hepsi de birbirinden güzel" dedi.

Harran Üniversitesi Grafik Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Haldun Özbudun ise, "Geleceğin görsel sanatlar öğretmenlerini yetiştirecek programımız kapsamında Şanlıurfa'nın turizm değerleri ile ilgili sanatsal çalışmalar yapıyoruz. Buradaki çalışmalar bunun gzel bir örneği. Gelecekte daha büyük çalışmalara imza atmalarını diliyorum" diye konuştu. Özbudun, öğrencileri Osman Batır ve Şirin Sırma'yı da kutlayarak başarılarının devamını diledi.

BÖLGEYE ÖZGÜ 21 KUŞ TÜRÜ SERGİLENDİ

Grafik Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Osman Batır, bölgeye özgü yaklaşık 60 kuş türünden 21'ini sergiye taşıyabildiğini kaydetti. Şanlıurfa yöresine ait Borani yemeğinin artık kentin yemek kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirten Şirin Sırma ise, "Önce konumuzu belirledik sonra çekimleri gerçekleştirdik. Tasarım aşamasından sonra da baskı haline getirdik. Şanlıurfa yemeklerinden 20 çeşidini sergime taşıyabildim. Yemeklerin hepsi de çok güzel, ama en çok bilinen çeşitleri almaya çalıştım" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title