Haberler

Yer Fıstığında İkinci Ekim Dönemi Başladı

Yer fıstığı üretiminin yüzde 47’sinin üretildiği Osmaniye’de firez fıstığı olarak tabir edilen ikinci ekim dönemi başladı.

Yer fıstığı üretiminin yüzde 47'sinin üretildiği Osmaniye'de firez fıstığı olarak tabir edilen ikinci ekim dönemi başladı. Tarlada bulunan mevcut ürünün hasadından sonra haziran ayı başında ekilmeye başlanan yer fıstığında ekim çalışmaları devam ediyor.

Yer fıstığı üreticisi Mehmet Karadağ, yer fıstığında ikinci ekim döneminin başladığını belirterek, "Bu ekim yaptığımız tarlada buğday vardı. Buğday hasadını bitirip, tarladan samanını kaldırdıktan sonra yer fıstığı için tarlayı hazırladık. Tarlada bulunan ürünün hasadından sonra tarlalarımıza fıstık ekmeye başlıyoruz. Firez fıstığı olarak tabir ettiğimiz bu üründe normal hasattan daha sonra hasat başlıyor. Geçen yıl aldığımız ürünlerde verim oranı yüksek, fiyat çok iyiydi. İnşallah bu yılda aynı şekilde olur ve çiftçinin yüzü güler" dedi.

Tarlada bulunan fasulye ve salatalığın hasadını bitirerek yerfıstığı ektiğini söyleyen Murat Karadağ ise, "Mevcut ürünün hasadını tamamladım. Fasulye ve salatalıktan maalesef istediğim verimi alamadım. İnşallah yer fıstığında istediğimiz verimi alarak rahatlarız. Geçen yıldan memnunduk. İnşallah bu yılda aynı şekilde olur" ifadelerini kullandı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Karadağ Osmaniye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title