Haberler

Yeni Su Deposu İçin Geri Satım Başladı

Güncelleme:

Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından geçen sene ihale edilen ve yapımı tamamlanamayan 500 metreküplük su deposu için geri sayım başladı.

Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından geçen sene ihale edilen ve yapımı olumsuz hava koşulları nedeniyle tamamlanamayan 500 metreküplük su deposu için geri sayım başladı.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi Düzedere mevkiinde 2012 yılında yapımına başlanan ve olumsuz iklim koşulları nedeniyle bitirilemeyen 500 metreküplük deponun bir kaç gün içerisinde pompalara su vereceği belirtildi. Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, deponun bitirildiğini ve iki gün önce depoya su verildiğini, önümüzdeki günlerde vanaların açılacağını söyledi. Yıldırım, "İlçede yönetimi devraldığımızda Çaldıran'ın en büyük problemlerinden biri de içme suyu sorunuydu. Hazırladığımız proje ve yaptığımız çalışmalar neticesinde bu problemin üstesinden geldik. Fakat ilçe nüfusu köylerden gelen göçle sürekli ve çok büyük bir artış göstermekte. Bunun yanında bir de halkımızın içme suyundan tasarruf etmesi gerekirken, bu suyu bostan ve ekinlerini sulamak için kullanıyor. Hal böyle olunca vatandaşlarımız içme suyu sıkıntısı çekiyor. Bu sıkıntıları gidermek için sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Düzedere mevkiinde yaptığımız ve birkaç gün sonra bizzat açılışını yapacağım 500 metreküplük su deposunu halkımızın hizmetine sokacağız. Su deposu şu anda kullanıma hazır ve su ile dolduruldu. İçeride inşaat çalışmaları esnasında kalan artıkların temizlenmesi için bir kaç defa doldurulup boşaltılması ve temizlenmesi gerekiyor. Sanırım arkadaşlarımız bu işlemi de bitirmek üzereler. Yeni su deposu halkımıza hayırlı, uğurlu olsun" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Mahallesi Ferman Yıldırım Çaldıran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title