Haberler

Yeni Otogar Projesi Belli Oldu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yeni yapılacak olan otogarın proje seçimi yapıldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yeni yapılacak olan otogarın proje seçimi yapıldı.

Ayvacık esnafı tarafından yerinde yapılan ön istek çalışmaları belediyenin İller Bankası'na yaptırdığı proje ihalesiyle hazırlanarak örnek yapı görüntüleri halkın beğenisine sunuldu. Bölgenin tarihi ve turistik yapısına uygun genelde yerel taş ağırlıklı yapılacak olan tesisin son iki örneğinden birinin kamuoyu tarafından seçmesi için 19 Mayıs Pazar gününden itibaren projeler dağıtıldı. 806 katılımcının gerçekleştirdiği oylama neticesinde 2 nolu proje 660 oy alarak halk tarafından seçilmiş oldu.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "Ayvacık ilçemizden geçecek olan ve yapımı devam eden duble yol üzerinde çağa uygun, ihtiyaçlara cevap verecek bir otogar yapılması gerekiyordu. Bu yüzden çalışmalarımız neticesinde ortaya çıkan bölgenin yapı tarzına uygun olan tesisin seçimini halkın kendisinin yapması daha iyi oldu. Bu aşamadan sonra tesisin biran önce yapımının da gerçekleşmesi için çalışmalara devam ediyoruz" dedi. Projesi tamamlandıktan sonra yapım ihalesine çıkacak olan Ayvacık Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yapımına en kısa sürede tamamlanacağı ve hizmete açılacağı bildirildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası Çanakkale 19 Mayıs Ayvacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title