Haberler

Yalova'nın İlk Milletvekili Cevdet Aydın'a Çifte Vefa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın ilk milletvekillerinden birisi olan merhum Cevdet Aydın anısına oğlu Murat Aydın ve Yalova Belediyesi’nin katkıları ile bir cami ve okul yaptırılacağını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova'nın ilk milletvekillerinden birisi olan merhum Cevdet Aydın anısına oğlu Murat Aydın ve Yalova Belediyesi'nin katkıları ile bir cami ve okul yaptırılacağını söyledi. Salman, "Yalova'da bir cami ve bir okul yaptırarak rahmetli Cevdet Aydın'a da bir evlat ve aile olarak çifte vefa göstermeleri çok daha güzel" dedi.

Yalova'nın ilk milletvekillerinden birisi olan Cevdet Aydın'ın adı yapılacak bir cami ve okulda yaşatılacak. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cevdet Aydın'ın oğlu Murat Aydın'la yaptığı görüşme sonrasında ortaya çıkan tabloyu özetledi. Salman, "Cevdet Aydın'ın oğlu Murat Aydın'la uzun süreden beri bir istişaremiz vardı. Hatta ben belediye başkanı olmadan önce Yalova'ya ne yapmamı istersin diye fikrimi sordu. Kardeşim gibi sevdiğim birisidir. Hem Yalova'ya hem babasına vefa göstermesi adına bir şey yapması gerektiğini bende kendisine defalarca söyledim. Bundan 1 hafta önce bir araya gelerek bu konuda görüştük. Kendisine Yalova'nın hem bir camiye hem de bir okula ihtiyacının olduğunu dile getirdim. Bunların yeri ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdik ve kararı kendisine bıraktık. Önümüzdeki günlerde İstanbul'dan kendi çalıştığı mimarla birlikte gelip incelemeler yapacaklar. Ayrıca Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'la yaptığım görüşmede de okul yeri ile ilgili bir istişarede bulunduk. Gerekirse merkezde yıkılıp yeniden yapılması gereken bir okul varsa burada da yapabileceğimizi söyledik. ya da kendisine sunacağımız alternatife göre Yalova'da ilk defa yapılacak bir mesleki okulu da düşüneceğimizi dile getirdik. Milli Eğitim Müdürü de mesleki okulun yapılmasının çok iyi olacağını dile getirdi. Camiyle ilgili de mutlaka altında bir taziye evinin bulunması gerektiğini Murat Aydın'a ilettim. Mimarla da bu konuda görüştük ve Yalova'nın ilk milletvekili olan Cevdet Aydın'a ve Yalova'ya yakışır Türkiye'de örnek, ilk ve tek bir proje istediğimi kendisine belirttim. Belediye Başkanlığı görevine geldiğim günlerde kendime verdiğim sözlerden birisi de, 'Ben bu süreçte Yalova'ya bir Cami ve Okul kazandıracağım' olmuştu. Burada yapılacak caminin yeri de çok önemli. Emekli olan Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü ile bir görüşmemizde de kendisi bir caminin ihtiyaç duyulan yerde yapılmasının daha doğru olacağını bana söyledi. Buradan yola çıkarak öncelikle Bağlarbaşı Mahallesi'nde Doğa Koleji'nin hemen alt tarafında mülkiyeti belediyemize ait bin 350 metre karelik alanda bu caminin yapılmasından tarafım. Burası planlarda da dini tesis alanı olarak görülüyor. O lokasyonda da bir cami yok. Bir taziye evi ihtiyacı da var. Yani oraya yapılacak bir cami 2 ihtiyacı aynı anda karşılayacak. Murat Aydın'da yerine ve adının Cevdet Aydın Camisi olmasına umarız ki izin verir. Benim gönlümden geçen budur. Yalova'da bir cami ve bir okul yaptırarak rahmetli Cevdet Aydın'a da bir evlat ve aile olarak çifte vefa göstermeleri çok daha güzel. İnşallah en kısa sürede bunu Yalova'ya beraberce kazandırmış oluruz" dedi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Aydın Vefa Salman Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title