Haberler

Yalova'da Türk Süsleme Sanatları Sergisi

Yalova'da geleneksel süsleme sanatları sergisi açıldı.

Yalova'da geleneksel süsleme sanatları sergisi açıldı.

Geleneksel Türk süsleme sanatı alanında önde gelen 65 sanatçının 65 seçme eseri Raif Dinçkök Kültür Merkezi sergi salonunda törenle açıldı. Yalova Belediyesi İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi'nin açılış dolayısıyla tertiplenen sergide konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Her ne kadar İbrahim Müteferrika'nın adını verdiğimiz Yalova'nın ilk kağıt müzesini cumartesi günü törenle açacak olsak da burada açılan sergi de bir o kadar önemli. Türk süsleme sanatında zirve isimlerin eserleri teşhir ediliyor. Bu işin üstatlarının 65 eseri bu sergide yer alıyor. Bu Yalova'nın kendi iradesi ile tertip edebileceği bir faaliyet değil. Fuat Başar ve Hikmet Barutçugil hocalarımızın bu serginin düzenlenmesinde çok büyük emekleri var. Her ne kadar serginin altında bizim adımız olsa da, bu sergi onların itibarıyla gerçekleşti. Gelecekte büyük Türk medeniyetinin kalbinin Yalova olmasını arzu ediyoruz. Bu büyük medeniyetin olmazsa olmazı geçmişten bugüne ve yarına yansıyacak olan kültür hazinemizdir. O kültür hazinemizin de Yalova'da bütünleşmesini ve geleceğe taşınmasını arzu ediyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Ardından serginin kurdelesini Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Genel meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, sanatçılar adına Fuat Başar, Hikmet Barutçugil ve Suna Selma Koçal birlikte kesti. 29 Mayısa kadar açık kalacak olan sergide 65 eser yer alıyor. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Müteferrika Raif Dinçkök Yakup Koçal Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title