Haberler

Amatör balıkçılar oltayla 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladı

Güncelleme:

Bilecik Pelitözü Gölpark'a 4 gün önce çadırlarıyla kamp kurarak sazan balığı yakalamak isteyen grup, olta ile 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladı. Sportif amaçlı balık yakalayan grup, dev balığı tekrar suya bıraktı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinden Pelitözü Gölpark'a gelerek kamp kuran Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği üyeleri 22 kiloluk dev balığı yakaladı. Yakaladıkları dev sazan balığı ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren balıkçılar, popülasyonunu korumak amacıyla balığı tekrar gölete saldılar.

Amatör balıkçılar oltayla 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladı

"ÖRNEK OLMASI İÇİN SUYA BIRAKACAĞIZ"

Dernek üyesi Ertan Güney, 4 gündür çadır içinde sportif amaçlı yakala bırak olta balıkçılığı yaptıklarını anlatarak, "Güzel bir sazan balığı yakaladık. Pullu 20-22 kilo civarı bir balık. Şimdi bunu sportif balıkçılığın ruhuna uygun olarak, herkese örnek teşkil etmesi açısından suya iade edeceğiz. Bu tür anaç balıkları koruyalım. Pelitözü Gölpark bu tür trofeler olduğunu biliyoruz. Onun için buraya geldik. Pazartesi kampımızı kurduk Kerim Çelikbilek arkadaşımızla ve 4 gündür buradayız. Avımız devam ediyor. Bir tane güzel de bir balık nasip oldu. Güzel bir alan burası, ailelerin gelip çocuklarıyla vakit geçirebileceği, hobi olarak balık tutabileceği" dedi.

Amatör balıkçılar oltayla 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladı

"KESİP YEME GİBİ BİR DURUMUMUZ YOK"

Balık popülasyonunu korumak amacıyla balığı suya iade eden Güney, "Sportif amaçlı yapıyoruz biz bu işi. Tamamen örnek teşkil etmesi açısından, kesip yeme diye bir durumumuz kesinlikle söz konusu değil. Yakala, bırak. Popülasyon olarak baktığımızda büyüklük olarak 30-35 kilo sazanların varlığını biliyoruz biz. Tabi çok daha büyükleri de mevcut burada ama sazan olarak 30 kilolar, 40 kilolar var. Onu kovalıyoruz. Bu seferde 20'lik nasip oldu. Avına saygı gösteren, doğaya saygı duyan herkese rast gelsin" dedi.

Amatör balıkçılar oltayla 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladı

Amatör balıkçılar oltayla 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pelitözü Bilecik İnegöl Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500

Yorumlar (6)

Fakır:

bedava verseler yemem sazan kadar pis kokan balık yok

23
57
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Temizlemesini ve pişirmesini bilmiyorsun konuşmak için konuşuyorsun

yanıt38
yanıt7
Fakır:

şikebahçeci konuşacak enson kişi sensin

yanıt9
yanıt11
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Pis Fakir sen git çöp karıştır.

yanıt5
yanıt7
Fakır:

okuma özürlü bak bakim fakir mi yazıyor. şikebahçeci

yanıt5
yanıt2
Behlûlê Mahî:

sazan balığı çöptür, yenmez, ayrıca bulunduğu habitatlarda başka türleri yok eden bir zararlıdır, ben olsaydım bu anaç sazanı kedi maması yapardım.

yanıt10
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title