Haberler

Vezirköprü'yü Gezdiler

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ve üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Arslan, Vezirköprü ilçesindeki tarihi ve kültürel değerleri ziyaret ettiler.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ve üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Arslan, Vezirköprü ilçesindeki tarihi ve kültürel değerleri ziyaret ettiler.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ve üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Arslan, önce Kavak Çakallı Taşhan ve İl Genel Meclisi Hatıra Ormanı Çeşmesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Daha sonra Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile buluşarak Vezirsuyu projesini yerinde inceledikten sonra, Vezirköprü'nün en önemli turizm değerlerinden biri olarak ön plana çıkan Şahinkaya Kanyonu'nu gezdiler.

Kanyonun muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt,

"Vezirköprü Kaymakamlığı'nın düzenlemiş olduğu bir gezi bu. Bir grup meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte çevreyi tanıma imkanı bulduk. Bu ziyaretin hepimize faydalı olduğuna inanıyorum. Hakikaten Vezirköprü'nün tanınması yönündeki gezimizi tamamlayamadık. Çünkü çok geniş bir çevre.

Çok önemli turistik unsurlara sahip. Bunların önce bizlere tanıtılması sonrada yabancılara mutlaka tanıtılması gerekiyor. Belki turizmle ilgili alt yapıda eksiklikler giderildiği takdirde istenilen noktaya Samsun varacaktır. Gören her arkadaşımızın hayranlık ifade ettiğine şahidim. Ben de aynı şekilde hayranlık duydum. Çevre çok güzel, ancak eksiklerimiz var. Deniz vasıtası alınmış, iskele yapılması gündemde. Fakat biraz daha hızlı hareket edilmesi lazım" dedi.

Misafirlerine Vezirköprü'nün doğal güzelliklerini tanıtan Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı konuşmasında, "Vezirköprü; Kanyonu, Kunduz Dağı, tarihi eserleri, Hititlerin kutsal şehri Nerik ve diğer tarihsel dokularıyla, hem kültür hem doğa harikalarıyla, herkesin muhakkak gelip görmesi gereken tarihi ve turistik bir ilçe. Tam bir turizm şehri adayı olan güzel ilçemizin tek eksiği tanıtım. Onu da gerçekleştirmek için gerekli çabayı göstereceğiz. Şahinkaya Kanyonu, diğer kanyonların aksine her türlü su sporlarının da yapılabileceği bir alan" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Karakurt Mahmut Kaşıkçı Vezirköprü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title