Haberler

Van'da Hüsrev Paşa Camii'nde İtikaf İbadeti Devam Ediyor

Güncelleme:

Bölgede inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Mimar Sinan'ın bölgedeki tek eseri Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi'ndeki 'İtikaf' ibadeti devam ediyor.

Bölgede inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Mimar Sinan'ın bölgedeki tek eseri Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi'ndeki 'İtikaf' ibadeti devam ediyor.

Eski Van şehrinin Ortakapı Mahallesi'nde bulunan 15. yüzyıl eserlerinden Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi'nde yaklaşık 10 yıldır İl Müftülüğünün oluruyla itikaf ibadeti yapılıyor. Tarihi camide Ramazan ayının en önemli sünnetlerinden biri olan itikafa girenler, manevi bir ortamda ibadetlerini yerine getiriliyor.

İHA muhabirine konuşan Cami İmam Hatibi Ahmet Hüsrev Koyuncu, unutulmaya yüz tutmuş bir sünnetin tarihi bir mekanda tekrar ihya edildiğini söyledi. Hüsrev Paşa Camisinin Mimar Sinan tarafından yapıldığını hatırlatan Cami İmam Hatibi Koyuncu, "Külliyenin müştemilatı içerisinde çifte hamam, misafirhane, imaret ve medrese odaları yer alır. Medrese bölümünde Sıbyan mektebi ve üniversite öğrencilerine ders verildiği bir yerdi. Bu odalar aynı zamanda Ramazan ayında itikafa girilen odalar olarak kullanılıyordu. Diğer taraftan caminin pencereleri de itikafa girilecek şekilde düşünülmüştür" dedi.

"Camimizde itikaf sünneti yerine getiriliyor"

Ramazan aylarında itikafa girmenin Peygamber Efendimizin unutulmuş bir sünneti olduğunu dile getiren Koyuncu, "2011 yılında meydana gelen depremde camimiz zarar gördü ve ardından restore edildi. Restore edildikten bu yana camimizde itikaf giriliyor ve hatimle teravih namazları kılınıyor" diye konuştu.

"Bu amel bütün Müslümanlar için bir nimettir"

Camide itikaf ibadetini yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Diş Hekimi Salih Merdivan ise "Vakit bulduğumuz müddetçe itikaf ibadetini devam ettirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayının son 10 gününde Peygamber Efendimizin hiç ara vermeden yerine getirdiği bu sünnetle hemhal oluyoruz. Aynı zamanda Kadir Gecesini daha iyi geçirmek için bu ibadeti yerine getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mimar Sinan Van Kültür Turizm Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title