Haberler

Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, Sigara Yasağını Anlattı

Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, 19 Mayıs 2008 Tarihinde Uygulamaya Başlayan Sigara Yasağıyla İlgili Bilgiler Verdi. Kamu Kurum ve Kuruluşların Amiriyle Toplantı Yaparak Sigara Yasağının Uygulanmasını Görüştüklerini Belirten Aktaş, Herkesin Üzerine Düşen Görevi Yerine Getirmesi Gerektiğini Bildirdi.

Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, 19 Mayıs 2008 tarihinde uygulamaya başlayan sigara yasağıyla ilgili bilgiler verdi. Kamu kurum ve kuruluşların amiriyle toplantı yaparak sigara yasağının uygulanmasını görüştüklerini belirten Aktaş, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Kısa bir süre önce yürürlüğe giren sigara yasağı ve uygulanacak müeyyidelerle ilgili valilik toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyen Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, lokanta, kafeterya, birahane gibi yerler haricinde olan bütün kapalı binalarda sigara içiminin yasak olduğunu bildirdi. İnsanların konuyla ilgili kanunu henüz bilmediklerini ifade eden Aktaş, sigara yasağının kamu kurumlarda amirler, özel sektörde de işyeri sahipleri ile yöneticileri tarafından uygulanarak yakinen takip edileceğini ifade etti.

Sigara yasağıyla ilgili olarak gerekli çalışmayı yapmayan kamu kurum amirlerine disiplin soruşturmasının yanısıra suç duyurusunda bulunulacağını, özel sektör temsilcilerine ise para cezası uygulanacağını vurgulayan Aktaş, kanuna aykırı hareket eden işyerlerine 500 ile 5 bin YTL arasında para cezası verileceğini ifade etti. Sigara yasağına uymayanlar hakkında ise 62 YTL para cezası uygulanacağını belirten Aktaş, herkesi yasağa uymaya çağırdı.

Sigara yasağının uygulanacağı yerler konusunda detaylı bilgiler veren Aktaş, kapalı binalarda, işhanlarda, alış-veriş merkezlerinde, dükkan, eczane, halı saha, terzi, berber, koaför, kasap, fabrika, imalathane, sivil toplum örgütlerine ait binalar ile özel ve kamusal alanlarda sigara içmenin yasak olduğunu bildirdi.

Kanuna göre sadece cezaevlerinde, akıl ve ruh hastalıkları hastanelerinde, yaşlılar evinde, yolcu taşıyan gemilerin güvertelerinde sigara içme bölümleri oluşturulabileceğini anlatan Aktaş, stadyumlarda da sigara içenler için bölümler ayrılması gerektiğini belirtti.

Erzurumspor taraftarlarının Cemal Gürsel Stadı'nda maç izlerken sigara içemeyeceklerini belirten vali yardımcısı Aktaş, bu konuda stadyumla ilgili kurumun sigara içenlere ait tribün oluşturabileceklerini kaydetti.

OKUL BAHÇESİNDE DE İÇİLEMEYECEK Üniversiteler hariç, hiçbir eğitim kurumunda sigara içilemeyeceğinin altını çizen vali yardımcısı Nurullah Aktaş, eğitim kurumlarında sigara içmek isteyenlerin okul bahçesinin dışına çıkması gerektiğini bildirdi.

CEZALAR AFFEDİLEMEYECEK Sigara yasağıyla ilgili kontrollerin jandarma, polis, zabıta gibi kolluk kuvvetleri tarafından denetleneceğini, kesilecek cezaların ise belediye sınırları içerisinde belediye encümenlerinin, diğer bölgelerde ise valilik tarafından uygulanacağını belirten Aktaş, "Sigara yasağına uymayanlara kesilen cezalar kesinlikle affedilmeyecek. Bu konuyla ilgili belediye encümenleri kesilen cezaları affedemeyecek." Dedi.

Basın mensuplarının kamu kurum ve kuruluşlarında sigara içenlerin dışarı çıkmasından kaynaklanan hizmet durmalarını önlemeye yönelik tedbirlerle ilgili sorusuna de cevap veren Aktaş, bu konuyla ilgili değerlendirmeler yapacaklarını söyledi. Kuruluşlarda hizmeti aksatmayacak bir çözüm arayacaklarını ifade eden Aktaş, konuyu yöneticilerle ele alabileceklerini belirtti.

Sigaraya yasağının uygulanmasında içmeyenlerden destek beklediklerini kaydeden Aktaş, herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.

Sigara yasağıyla ilgili ilanların kapalı binalara asılması gerektiğini de vurgulayan Aktaş, yasak tabelasını asmayanlara bin YTL tutarında ceza kesileceğini bildirdi.

Sigara yasağına televizyonlarında uymaları gerektiğini kaydeden Aktaş, oynattıkları filmlerde bu yasağa uymayanların RTÜK'e bildirilmesini istedi. Aktaş, yasağa uymayan iki televizyon hakkında kendisinin şikayette bulunduğunu belirtti.

(ST-ST-Y) 11.06.2008 13:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title