Haberler

Vali Toprak Metropolis'te İncelemelerde Bulundu

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Emniyet Müdürü Sami Uslu ile birlikte Torbalı’ya gelen Vali Mustafa Toprak, Metropolis Antik Kenti ziyaret ederek, ören yeri çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Emniyet Müdürü Sami Uslu ile birlikte Torbalı'ya gelen Vali Mustafa Toprak, Metropolis Antik Kenti ziyaret ederek, ören yeri çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Manzara karşısında hayranlığını dile getiren Vali Toprak duvarları fresklerle süslenmiş büyük bir salonda renkli mozaik taşlarla yapılmış eğlence tanrısı Dionysos ile karısı Ariadne mitolojik karakterleri ve maskları incelediği sırada eserlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Vali Toprak, "Torbalı'da yapılan kazı çalışmaları ile bir tarihin gün yüzüne çıktığını görüyorum. Böyle tarihi ören yerlerini çok fazla görme imkanı yok. Torbalı'nın bu tarihi mirasa sahip çıkması ve gelecek kuşaklara aktarması gerekir" dedi.

Metropolis içinde yer alan ve teras evlerinin hemen yanında bulunan döneme ait hamamı da gören Vali Mustafa Toprak, kazı heyetinden bilgiler aldı. Hamam içerisinde bulunan külleri görünce hayretler içinde kalan Vali Toprak, "O döneme ait bir hamam içinde gördüğüm yanmadan dolayı oluşan küller gerçekten şaşkınlık verici. Günümüze kadar bozulmadan durabilmesi tarihi mekana renk katmış. Bu çalışmalarda tarihi gün yüzüne çıkaran tüm kazı çalışması yapan ekibe teşekkür etmek gerekir. Bugün onların sayesinde bu güzellikleri görme imkanımız oluyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toprak Sami Uslu Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title