Haberler

Vali Mustafa Toprak'tan "Öykam" Övgüsü

Geçtiğimiz gün Ağrı ilinde trafik kazası sonucu şehit düşen Ödemişli özel harekat polisi Gökhan Kirazlı’nın Ödemiş Salı Pazarı Hamdi Bey camisinde düzenlenen cenaze törenine katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak cenaze töreninin ardından geçtiğimiz pazartesi günü yine trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Fatma Ekmekçi, Faruk Ekmekçi ve Selen Avcı’nın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz gün Ağrı ilinde trafik kazası sonucu şehit düşen Ödemişli özel harekat polisi Gökhan Kirazlı'nın Ödemiş Salı Pazarı Hamdi Bey camisinde düzenlenen cenaze törenine katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak cenaze töreninin ardından geçtiğimiz pazartesi günü yine trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Fatma Ekmekçi, Faruk Ekmekçi ve Selen Avcı'nın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra esnaf ziyaretleri yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ile birlikte Arasta'yı da gezdi.

Arasta'nın ardından yaya olarak ÖYKAM'a geçen Vali Toprak, buradaki esnaflara hayırlı işler dilerken, yol üzerindeki bir kokoreççiyle de sohbet etti. Daha sonra Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından ÖYKAM önünde karşılanan Vali Toprak Başkan Keskin öncülüğünde müzeyi gezdi.

Önce müzenin kütüphane bölümüne ziyaret eden Vali Toprak kütüphanedeki Ankara'nın başkent olması ile ilgili orijinal belgeleri yakından inceledi.

Daha sonra sırasıyla müzenin efeler, çeyiz, otel odalarını gezen Vali ve beraberindekiler daha sonra alt kattaki tütün ve tarihi berber odasını da ziyaret eden Vali Toprak daha sonra müzenin son açtığı gelin, çeyiz ve düğün sergisinde de incelemelerde bulundu. Müze'nin anı defterine de düşüncelerini aktaran Vali Mustafa Toprak bu kadar güzel bir yapının kurulmasında emeği geçenleri tek kelimeyle kutladığını belirtti.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, "Dünyada ve ülkemizde müze ismi verilmiş birçok yeri fırsat bulduğumuz sürece ziyaretler yapıyoruz. Ancak Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinin binasının ayrı güzellikteki dizaynı aynı şekilde içerisinin de aynı güzellikte dizaynı gerçekten çok olağanüstü bir güzellik ortaya koymuş. Son yüz yılın tarihini canlı örneklerle geleceğe taşıyan bir müze olmuş ve her geçen günde kendisini büyütecek halde gözüken bir müze. Biz bu kadar güzelliğe anca tebrik ve teşekkür ederiz. Başta belediye başkanımıza ve çalışan emeği geçen herkese tebrik ediyorum" dedi. Vali Toprak, daha sonra ÖYKAM'dan ayrılarak Beydağ ilçesinde ziyaretlerde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toprak Ödemiş İzmir Ağrı Yerel Haberler

title