Haberler

Vali Kıraç'tan Çermik'e Ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Çermik'i ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'dan bilgi aldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Çermik'i ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'dan bilgi aldı.

Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın Çermik ziyaretine Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri eşlik etti. Çermik'i ziyaret eden Vali Kıraç ve beraberindekileri, kaymakamlık binası önünde Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kara, İl Genel Meclis Üyeleri Şehmus Karamehmetoğlu, Ethem İpek, Muharrem Akkılıç, Cemal Aydın, kurum amirleri ve köy muhtarları karşıladı. Kaymakamlık makamına geçmeden önce köy muhtarları ile bir süre sohbet eden Vali Kıraç bu ziyaretinin daha çok tanışma ve ilçenin öncelik arz eden sorunları hakkında neler yapılacağını planlamak amacıyla gerçekleştiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda köy muhtarlarımızla daha kapsamlı bir toplantı yapıp sorunlarını dinleyeceğini kaydetti.

Vali Kıraç'a burada Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz tarafından ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında bir brifing sunuldu. Sunulan brifingte Çermik'in tarihi ve coğrafik yapısı, KÖYDES programı çerçevesinde ilçede yapılan ve yapılması planlanan hizmetler ile eğitim konusunda Vali Kıraç'a bilgi sunan Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, okullaşma oranında Çermik'in Diyarbakır il birincisi Türkiye 12.'si olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Vali Kıraç, insanoğlunun, çocukta pek çok gelişimsel değişmenin ve beceriyi edinmenin yaşandığı 3-6 yaş arasında edindiği yeteneklerden hayatı boyunca istifade ettiğini ve dolayısıyla okul öncesi eğitim oranının azami seviyeye çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılmasını isteyerek, okul öncesi eğitimde Çermik'in Diyarbakır'ın bütün ilçelerinden önde olduğunu söyledi.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Çermik Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Kıraç, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'dan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çermik kaplıcaları hakkında bilgi alan Vali Kıraç, Çermik kaplıca bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için gerekli desteği vereceğini söyledi.

Bir süre Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'la sohbet eden Vali Kıraç daha sonra ilçeden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Cahit Kıraç Mimar Sinan Batmaz Cahit Kıraç Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title