Haberler

Vali Kahraman 20 Yıllık Köprü Özlemini Giderdi

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan’ın Tercan ilçesine 30 kilometre uzaklıkta gurup köy yolları ulaşımını sağlayan ve yaklaşık 20 yıldır atıl durumda olan Gökpınar Köprüsü’nün açılışını yaptı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan'ın Tercan ilçesine 30 kilometre uzaklıkta gurup köy yolları ulaşımını sağlayan ve yaklaşık 20 yıldır atıl durumda olan Gökpınar Köprüsü'nün açılışını yaptı.

Vali Süleyman Kahraman, Tercan'ın onlarca köyüne ulaşımın sağlandığı ve 20 yıldır yapılamayı bekleyen Gökpınar Köprüsü'nün açılışını yaptı. Geçtiğimiz yıl Vali Kahraman'ın talimatı ile kısa sürede yapımı tamamlanarak hizmete giren köprüde incelemelerde bulunuldu. Bölgedeki onlarca köyü birbirine bağlayan eski ismi ile Komsor Köprüsü olarak bilinen ve Komsor Deresi üzerinde inşa edilen uzunluğu yaklaşık 60 metre uzunluğundaki Gökpınar Köprüsü yeni hali ile bölge insanına hizmet vermeye başladı. Bölgedeki köylerin muhtarları ve köy sakinleri ile birlikte köprüde yürüyen Vali Kahraman, kendisi için açılan teşekkür pankartı ve yapılan dualar karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Köprü üzerinde yapılan yürüyüş sırasında köy sakinleri, her gelen yöneticinin söz vermesine rağmen bir türlü yapılamayan ve burada proje uygulanmasının mümkün olmadığı yönünde cevapların da verildiği köprünün yapımının söylendiği kadar zor olmadığını ve yıllarca oyalandıklarını söylediler. Vali Süleyman Kahraman, kullanılamaz halde olan köprünün Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla yeniden tamirat ve tadilatının 200 bin TL'yi bile bulmadığını hatırlatarak, istenildiğinde bunun yapımının zor olmadığını vurguladı. "Burada imkansızlıklara rağmen yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızın basit bir iş yüzünden mağdur olmaları bizim sorumluluğumuzda olan bir durumdur. Bu köprüde bir kişinin zarar görmesi bize vebaldir. 20 yıldır bunun dikkate alınmamış olması üzücü bir durum. Geçtiğimiz yıl sizler bana geldiğinizde bu köprünün yapımı için gerekli talimatı vererek işin yakından takipçisi oldum. Ama yerinde görme fırsatını yeni buldum ve açılışı da bize nasip oldu. Keşke imkanım olsa kendi cebimden yaptırsaydım, imkanım olsa gelip inşaatında çalışsaydım. Sizin yıllarca mağdur olmanıza çok üzüldüm. Ama şükürler olsun ki Erzincan'da göreve başladığımız zaman ilk olarak sizin bu mağduriyetinizi giderme imkanımız oldu." dedi. Köylülerin sevinçlerine ortak olan Vali Süleyman Kahraman, davul zurna eşliğinde köprünün üzerinde halay çekti ve hayırlı olması dileklerinde bulundu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Erzincan Gökpınar Tercan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title