Haberler

Vali Harput Zeytin Bağı Beldesinde Çeşitli İncelemelerde Bulundu.

Güncelleme:

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz Ve Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk İle Birlikte Zeytin Bağı Beldesinde Çeşitli İncelemelerde Bulundu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet müdürü Halil Yılmaz ve Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ile birlikte Zeytin bağı Beldesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Harput Yanındakilerle birlikte Zeytin bağı Belediyesi tarafından restore edilen Fatih Camii, yanındaki tarihi hamamı ve çok amaçlı kullanılmak üzere hizmete açılan tarihi yemekhane binası ile mülkiyeti İl Özel İdaresinden Belediyeye devredilen tarihi taş mektep binasını da gezerek Zeytin bağı Belediye Başkanı Ali Turan'dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Harput özellikle taş mektep binasının, Zeytin bağı ve bölgenin turizm potansiyeli de dikkate alınarak çok amaçlı konaklama tesisi olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını belirterek " İlimizde Turizmi canlandırmaya çalıştığımız bir zamanda bu restorasyonların önemi biraz daha artıyor.

Zeytin bağı beldemiz tarihi ve turistik yapısı ile bizim önem verdiğimiz bir beldemiz. Buradaki bu tarihi mirasa sahip çıkarak biz den önceki nesiller nasıl bize kadar ulaştırmışlarsa bizlerde aynı şekilde muhafaza ederek gelecek nesillere ulaştırmalıyız. Bu tür projelere Valilik olarak her zaman elimizden gelen desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese şahsınızda teşekkür ediyorum" dedi. Zeytin bağı Belediye Başkanı Ali Turan'da Beldelerinin tarihi yapısını korumaya çalıştıklarını belirterek " Beldemizdeki bu tarihi ve kültürel mirasa en iyi şekilde sahip çıkarak gelecek nesillere ulaştıracağız. Bunun için tabi bizim imkanlarımız sınırlı. Bu noktada sayın Valimizin maddi manevi desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz. Sağ olsun zaman zaman Beldemizi ziyaret ederek bizleri yalnız bırakmıyor. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title