Haberler

Vali Amir Çiçek Onuruna Veda Yemeği

Bakanlar Kurulu kararı ile Iğdır'daki görevini tamamlayan Vali Amir Çiçek onuruna veda yemeği verildi.

Bakanlar Kurulu kararı ile Iğdır'daki görevini tamamlayan Vali Amir Çiçek onuruna veda yemeği verildi.

Bir düğün salonunda verilen yememeğe; Vali Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arslan, Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. Yemek sonrasında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Vali Amir Çiçek'in göreve başladığı ilk günden itibaren Iğdır'daki bütün vatandaşlarla kucaklaşmayı, kaynaşmayı ve bir olmayı başarmış olduğunu ve kendilerinde bu yönde rehber olduğunu söyledi. Uzkuc, "Biz kendilerini sadece bir vali gibi görmedik. O bizlere bazen ağabey bazen baba oldu. Hepimize devlet oldu. Devletin ciddiyetini, onurunu korurken, halkı içten kucaklayan bir yönetim modeli ile herkesin sevgisini kazanmıştır. Sayın Valimizle çalıştığımız dönem içinde yatırımcıların önünü açan, proje geliştirme modeli ile ilimize çok sayıda projeler kazandıran ve hepimizin kalbinde önemli bir yer tutacaktır. Şunu da vurgulamak istiyorum, bu başarıların ardında eşleri Hülya Çiçek hanımefendinin katkıları olduğunu göz ardı edemeyiz. Köyde, kentte bütün kadınları kucaklayan projelerle Sayın Valimize eşlik etmişler ve bizlere, kadınlarımıza örnek ve öncü olmuşlardır. Sayın Valimizin şimdi aramızdan ayrılıyor olması bizleri hüzne boğmuştur. Fakat geride bıraktıkları hizmetleri ile Iğdırlıların ve hepimizin kalplerinde ve anılarında ayrıcalıklı bir yeri olacaktır" dedi.

Vali Çiçek ise, Iğdır'da yakalamış oldukları güzel iklimin daim olmasını temenni etti. İki yılı aşkın süredir bu güzel şehirde çok güzel işler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Çiçek, Iğdır ilinde valilik yapmak, şahsı ve ailesi için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olduğunu vurguladı. Görev yaptığı süre içerisinde öncelikle Iğdır ilinin genel sorunlarının çözülmesine yönelik bir takım çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çiçek, "Öncelikle yıllardır Iğdır ilimizin hasret duyduğu havalimanına kavuşabilmesi için elimizden gelenleri yapmaya çalıştık. Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızın ve değerli katılımcıların katılımıyla 13 Temmuz 2012 tarihinde havalimanının açılışını yaptık. Eğitim ve öğretim alanlarında; okul, derslik ve öğretmen eksiklerini tespit ettik ve bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yaptık. Tarımsal verimliliğin artması için çiftçilerimize yönelik çalışmalar yaptık. Görev yaptığım süre içerisinde adalet, sevgi ve hoşgörü gibi temel kavramlar ekseninde görev yapmaya çalıştım. Köylerimize ve mezralarımıza ziyaretler yaparak varsa sorunlarını yerinde gözlemledik ve sorunlarını gidermeye, alt yapı, yol ve içme suyu gibi temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Uzak ya da yakın gece ya da gündüz demeden tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede hizmet vermeye çalıştık ve valiliğimde her hafta vatandaşlarımızın dilek ve isteklerini tek tek dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalıştım.

Sevginin, huzurun ve yiğitliğin şehri olan serhat şehrimiz Iğdır'dan ayrılırken, çalışmalarımızda desteklerini hiç esirgemeyen eski ve yeni çok değerli milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilimizin ülkemizin en huzurlu illerinden biri olmasında büyük katkısı bulunan yargı, emniyet ve jandarma teşkilatımıza, vali yardımcılarımız ve kaymakamlarımıza, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerine, İl Özel İdaresi ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, muhtarlarımıza, basınımıza, ismini belirtemediğim hemşehrilerime teşekkür ediyor, şahsım ve ailem adına sizlere sevgi ve saygılarımı sunarken, sizlerden haklarınızı helal etmenizi diliyor, bizden yana haklarımızı helal ediyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Çiçek, konuşmasının sonunda atamaları başka şehre yapılan Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı ve Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim'e de Iğdır'a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Yemek sonunda; Iğdır'ın yöresel el dokuma kilimi hediye edilen Vali Amir Çiçek ve Hülya Çiçek, davetlilerle tek tek vedalaştılar. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Üniversitesi Amir Çiçek Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title