Haberler

Vadi-Kab Katı Atık Birliği İlk Hibe Parasını Aldı

Suşehri'nde Vadi-Kab Katı Atık Birliği ilk proje hibe parasını aldı.

Suşehri'nde Vadi-Kab Katı Atık Birliği ilk proje hibe parasını aldı.

3 yıl önce 8 ilçe ve 5 belde ile oluşturulan Vadi-Kab Katı Atık Birliğine proje hibe parası olan 100 Bin TL'nin geldiği bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "3 yıl önce 8 ilçe 5 belde ile oluşturduğumuz vadideki Katı Atık Birliği Bakanlar Kurulu onayı ve Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından ilk defa hibe parası geldi. Vadide 20 Milyon Euro'luk bir yatırımın ilk proje parasının bir kısmı olan 100 Bin TL Vadi-Kab Katı Atık Birliğimize geldi. 8 ilçe ve bu bölgelerdeki tüm köyler dahil katı atık birliğinin geri dönüşüm tesisi kurulduğu zaman bu bölgedeki çöplerin hepsi toplanarak sıkıştırılmış bir şekilde Suşehri'nde Çevre Bakanlığı tarafından tespit edilen Akçaağıl bölgesiyle, Öksülü arasındaki bir bölgede kurulacak olan 20 Milyon Euro'luk geri dönüşüm tesisinde enerji ve doğayı koruyacak sistem olarak geri dönüşüm sağlanacaktır." dedi.

Katı atık birliği derken vatandaş sadece çöpün alınacağını düşünüyor sadece çöp değil, lastikler, yağlar, buzdolapları çevreyi kirleten tüm nesneler bu bölgede toplanacak ve geri dönüşümü sağlanacak diyen Sel; " Allah'a şükür göreve geldiğimizden 1 yıl sonra bunun çalışmalarına başladık çevredeki belediye başkanlarının da desteğiyle Suşehri merkezde kurulan Vadi-Kab Katı Atık Birliğinin üç buçuk yıldır başkanlığını da yürütüyorum. Tüm bölgeye hizmet için, tüm bölgenin doğasının korunması, sularının korunması için yapmış olduğumuz en büyük projenin hayata geçmesi ve ilk hibe parasının gelmesi beni çok mutlu etti. Suşehri ileriki günlerde proje bittiğinde görecek ki Suşehri'nde işsizliğe de bu proje büyük çözüm sağlayacaktır. Geri dönüşümün bu büyük projesinde, çöplerin, katı atıkların dönüşümünde çalışacak 19 adet idari kadronun dışında proje hayata tamamen geçtiğinde yaklaşık bin kişiye ekmek kapısı olacak. İnşallah ümidimiz Suşehri bu projeyi yarım bırakmadan hızlı bir şekilde görevdeki ve yetkili arkadaşlar götürürler. Bu projeyi Suşehri'ne ve Vadiye kazandırdığımız için bana destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Sel Suşehri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title