Haberler

Uzm. Dr. Pabuçcu'nun 8. Kişisel Resim Sergisi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Uzm. Dr. Köksal Pabuçcu, Türk Amerikan Derneği İşbirliğinde 8. Kişisel Resim Sergisini Açtı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Uzm. Dr. Köksal Pabuçcu, Türk Amerikan Derneği işbirliğinde 8. kişisel resim sergisini açtı.

Serginin açılış kokteyli Cinnah Caddesi'nde bulunan Türk Amerikan Derneği'nin Emin Hekimgil Sanat Galerisi'nde yapıldı. Sergide Pabuçcu, 1999 yılına kadar naif resim tarzında yaptığı tablolarıyla yurt içi ve yurt dışında birçok sergi açtığını ve karma sergilere katıldığını, 1999 yılından itibaren ise bir Osmanlı kağıt süsleme sanatı olan ebruyu resimlerinde kullandığını söyledi. Ebru sanatının ilk ortaya çıkış tarihi tam olarak bilinmese de yaklaşık olarak 600 yıldır Osmanlı döneminde kitap ve hat süslemesinde kullanıldığını belirten Pabuçcu, ancak bu sanatın bir süsleme sanatından öteye gidemediğini, naif resimle ebruyu sentez ederek hem yıllardır çalıştığı tarz olan naif resme hem de ebruya ayrı bir derinlik ve apayrı bir boyut kazandırdığını söyledi.

Serginin açılışına katılan Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise kendine has bir tarz yakalayan ressam Köksal Pabuçcu'nun Anadolu'dan esintileri, yaşama tarzını ve Türk kültürünü modern bir tarzda işlemesini büyük bir beğeni ile izlediğini söyledi. Yüksel, sanatın ve sanatçının toplum hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Köksal Pabuçcu gibi Anadolu kültürünü ortaya çıkaran sanatçılara ihtiyacımız var" dedi.

Köksal Pabuçcu'nun resim sergisini AK Parti Tokat Milletvekilli Dilek Yüksel'in yanı sıra, AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, eski Tokatlı Devlet Bakanlarından Ali Şevki Erek ve Cevdet Aykan gezdi. Resim sergisi mayıs ayı sonuna kadar açık kalacak.

(Nİ-SA) 13.05.2008 14:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title