Haberler

Uşak Üniversitesi'nde 'Azerbaycan Aksu Mucizesi Sergisi'

Azerbaycan dostluğunu anlatan konferans düzenlendi.90 eserden oluşan serginin açılışını Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sayın Dalkıran gerçekleştirdi.

Azerbaycan dostluğunu anlatan konferans düzenlendi. 90 eserden oluşan serginin açılışını Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi ile Kültürel Mirasın Araştırılmasına Destek Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ' Azerbaycan Aksu Mucizesi, Ortaçağ Arkeoloji Fotoğrafları Sergisi ile Türkiye- Azerbaycan Ortak Tarih ve Kültürel Miras' adlı konferans yoğun ilgi gördü. Sanat Galerisi'nde sabah saatlerinde açılan serginin açılışını Rektör Yardımcısı Sayın Dalkıran ile Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz gerçekleştirdi. Öğle saatlerindeki 'Türkiye- Azerbaycan Ortak Tarih ve Kültürel Miras' adlı konferansta ise iki ülke arasındaki kardeşlik bağları ve ortak miras değerlendirildi.

Sabah saatlerinde açılışı gerçekleştirilen ve 90 eserin sergilendiği sergiyi gezen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye ile Azerbaycan'ın tek millet iki devlet olduğunu ifade etti. Serginin 13 Mayıs tarihine kadar açık kalacağını da belirten Rektör Çelik, "Böyle bir sergiyi ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Sergi açılışından sonra öğle saatlerinde 'Türkiye- Azerbaycan Ortak Tarih ve Kültürel Miras' adlı bir konferansta gerçekleştirdik. Türkiye ile Azerbaycan tek millet iki devlettir. Kardeş iki ülke ortak mirasa ve kültürel değerlere sahiptir. Azerbaycan'ın kültürel zenginliklerinin yer aldığı sergiyi ilgiyle izledik. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Sait Çelik Türkiye Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title